Singelolycka utanför Målilla påverkade trafiken

Strax före klockan 10:00 på onsdagsförmiddagen inträffade det en singelolycka på riksväg 34, norr om Målilla. Efter omständigheterna gick det bra. Föraren klarade sig med lindriga skador – och efter ungefär en timme kunde trafiken rulla på som vanligt igen.

På onsdagsförmiddagen inträffade det en singelolycka på riksväg 40 utanför Målilla.

På onsdagsförmiddagen inträffade det en singelolycka på riksväg 40 utanför Målilla.

Foto: Räddningstjänsten

Målilla2021-06-23 10:03

Olyckan skedde mellan Kejsarkullen och rondellen i Målilla. Av okänd anledning var det en bilist som körde in i vägräcket på höger sida om vägen, i södergående riktning.

– Bilen fick kraftiga skador och blev ståendes mitt i vägbanan. Föraren var givetvis chockad, men kunde ta sig ur bilen på egen hand och blev undersökt av ambulanspersonal på plats. Eftersom det bara rörde sig om lindriga skador behövde inte personen följa med till sjukhuset, säger räddningsledaren Ulf Bowein.

Det var totalstopp på riksvägen i ungefär 20 minuter, innan trafiken släpptes på växelvis.

– Till en början var det väldigt långa köer. Vår uppgift var att sanera vägbanan på bland annat glykol och olja från bilen. Vid 11-tiden var allt klart och trafiken kunde rulla på som vanligt igen, säger Bowein.

I samband med olyckan var det en annan bilist som stannade till och stöttade den skadade föraren under hela förmiddagen. Det initiativet hyllas av Ulf Bowein.

– Vittnet tog hand om den drabbade föraren på ett föredömligt sätt i väntan på ambulans och räddningstjänst. Dessutom stannade personen kvar på olycksplatsen hela tiden. Det slutade med att vittnet tog ledigt från jobbet för att skjutsa hem den drabbade föraren som bor flera mil bort.

– Det var fantastiskt glädjande att se, hur människor ställer upp för varandra när det verkligen gäller.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!