Loppis först i augusti – planerar förlänga säsongen

Förra året tvingades man ställa in de populära sommarloppisarna vid Skeppet. Nu finns en plan för årets säsong, där man vägt in att pandemin gjort folk vana att vara ute mer.

Än får man vänta en tid på att uppleva de omåttligt populära loppisarna i Målilla. Planen nu är att ha premiären i augusti och istället förlänga säsongen oktober ut.

Än får man vänta en tid på att uppleva de omåttligt populära loppisarna i Målilla. Planen nu är att ha premiären i augusti och istället förlänga säsongen oktober ut.

Foto: Charlotte Madestam

Målilla2021-06-08 19:00

Det är ingen överdrift att säga att Skeppets föreståndare Asta Pettersson är nedringd av folk som vill komma till sommarloppisarna.

Det blev ju inget av med förra säsongen, så nu tycks det finnas en stark längtan efter att få komma till Målilla igen, för att besöka aktiviteten som vuxit sig större för varje år. 

– Jättemycket folk undrar om det blir loppisar den här sommaren, kommenterar Asta.

Nu har hon ett svar på den frågan.

– Nu inriktar vi oss på att ha premiären i augusti och istället förlänga säsongen oktober ut. Nu är folk vana att vara ute mer, som en följd av pandemin, resonerar vi i styrelsen. Sedan måste vi förstås se hur det går med smittspridningen, så inget är prompt bestämt.

Arrangören räknar inte med att man klarar att arrangera loppisen nu, med de restriktioner som fortfarande gäller. Loppisen lockar helt enkelt för många människor till en begränsad plats.

– Vi har ju servering, lånar ut våra toaletter och det skulle bli så mycket merarbete med att markera upp ytorna för att undvika trängsel. Vi anser att vi inte klarar att arrangera det tryggt, vi tänker på både folket och vår säkerhet, säger Asta Pettersson.

– Vi vill ju gärna ha det som vanligt. Vi är rädda för att om vi förändrar saker, så tappar vi vårt koncept och det kanske istället skulle innebära att folk slutar komma till oss om vi inte gör det lika bra. Då får det hellre vänta tills vi kan göra som vi vill ha det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!