Sätter press på Glamox: "Bör ta bättre ansvar"

Kommunen är inte nöjd med Glamox vilja att bidra till fortsatt utveckling i Gårdveda, sedan de lämnat orten. "De bör ta bättre ansvar, när de tagit ett så drastiskt beslut att lägga ner och göra så många arbetslösa".

Kommunledningen sätter press på Glamox koncernledning i Norge. Man menar att ett företag ska ta större ansvar vid en nedläggning som får så stora effekter på många människors liv.

Kommunledningen sätter press på Glamox koncernledning i Norge. Man menar att ett företag ska ta större ansvar vid en nedläggning som får så stora effekter på många människors liv.

Foto: OLOF CARLSON

Målilla2020-09-09 09:31

Det säger kommunalrådet Lars Rosander (C), som tillsammans med oppositionsrådet Tomas Söreling (S), och kommunchef Lars Rönnlund författat ett brev till Rune E. Marthinussen, koncernchef för Glamox Group och styrelseordförande för Glamox AB.

– Vi har diskuterat deras förslag på insatser och konstaterar att det finns större önskemål från vår sida, säger Rosander. Bland annat önskar vi att de bidrar till att etableringar i lokalerna kan ske till så låg kostnad som möjligt. Till exempel genom att låta lokalen komma till rätt aktör. Så sker inte idag är vår uppfattning.

Det skulle betyda mycket för den som vill starta upp ett företag, menar Rosander, om Glamox inte har alltför höga förväntningar på ett högt pris, när fastigheten säljs.

– Det behöver inte nödvändigtvis vara till högsbjudande, där vi inte vet avsikten med lokalerna.

Med brevet hoppas man få till ett möte i närtid med de på koncernnivå, där man får chans att framföra kommunens önskemål.

– Vi tycker de ska ställa upp för bygden när de tagit ett så drastiskt beslut om att lägga ner och göra så många arbetslösa. Då bör de skapa de bästa förutsättningarna för att möjliggöra etablering av ny verksamhet.

Har någon visat intresse för att starta ny verksamhet i lokalerna?

– Nej, inte som det är i dag, vår tanke nu är att förebygga och möjliggöra för en nyetablering.

Vi har sökt ledningen för Glamox.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!