Stort intresse för julloppis som gjorde comeback

En julklapp från gudmor för många år sedan hoppades Ingegärd Nilsson ska komma till glädje någon annanstans. "Man samlar ju på sig så mycket, nu kände jag det var dags att plocka bort en massa", sa hon.

Ingegärd Nilsson från Oskarshamn besökte sommarloppisen i Målilla en gång - och fick blodad tand. "Nu var jag och min väninna snabba och bokade varsin plats, när det var dags för julloppis på Skeppet", säger hon och visar en ängel som hon hoppas ska få ny ägare under dagen.

Ingegärd Nilsson från Oskarshamn besökte sommarloppisen i Målilla en gång - och fick blodad tand. "Nu var jag och min väninna snabba och bokade varsin plats, när det var dags för julloppis på Skeppet", säger hon och visar en ängel som hon hoppas ska få ny ägare under dagen.

Foto: Charlotte Madestam

Målilla2021-11-15 06:00

Så hon och väninnan var snabba med att anmäla sig till Skeppets julloppis. Och det var tur det. Man fick praktisera "först till kvarn" – att vara försäljare i loppismeckat Målilla är eftertraktat.

– Jag besökte sommarloppisen en gång och fick blodad tand, säger Ingegärd Nilsson, som fått ihop ett helt bord med prydnadssaker och tomtar, som hon sålde billigt i hopp om att de skulle få ett nytt hem.

undefined
Ett 30-tal försäljare gjorde man plats för. "Det hade inte varit några svårigheter att göra julloppisen dubbelt så stor, det har varit jättestort intresse", säger Skeppets föreståndare Asta Pettersson, som också kunde räkna samman bra med besökare.

Det hade inte varit några svårigheter att göra julloppisen dubbelt så stor. Det blev snabbt kö, när intresseanmälan öppnades.

– Vi är ju starkt begränsade, vi vill ju inte trycka in folk i lokalen med tanke på pandemin. Ganska trångt blev det ändå, men ändå inte överfullt, säger föreståndaren Asta Pettersson, som också lät några försäljare stå utanför på egen önskan.

undefined
Monica Emdal från Oskarshamn tycker det är roligt att göra kransar. "Jag står i pannrummet och lyssnar på radio samtidigt", sa hon. Nu fick kransarna en strykande åtgång på hennes första julloppis för säsongen. Ja, på två år faktiskt på grund av pandemin.

Monica Emdal, Oskarshamn, har tagit för vana att besöka julloppisen i Målilla. Nu visade sig hennes egengjorda dörrkransar få en strykande åtgång.

– Det är min första julloppis för säsongen, efter att det varit stiltje länge, sa hon.

undefined
Det var första gången Jan Robertsson, Målilla, besökte julloppisen på Skeppet. Hembakta bullar gick han hem med. Hustrun Ann-Marie köpte stickade vantar och en dörrkrans.

Jan och Ann-Marie Robertsson har lite svårt att tänka sig att det snart är jul igen.

– Men så räknade vi efter, att det bara är två veckor till advent, och tänker man så är julen nära, säger Ann-Marie.

För Jans del var det första gången han besökte Skeppets julloppis, trots att han bor på orten.

– Det var trevligt sa han och visade fram köpen: hembakta bullar, stickade vantar och en dörrkrans.

undefined
Ulf Nilsson hade tagit med sig slöjdalster med jultema han gjort i "snickeboa" hemma i Målilla. "Jag brukar åka på hantverksmarknader och loppisar, jag tycker det är roligt att komma ut och sälja och träffa folk", sa han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!