Skeppet satsar på teater för de yngre

Folkets Hus Skeppet i Målilla fortsätter satsningen på barnteater. Nu i höst kommer det att bli tre föreställningar, den första redan nu på lördag.

I höst blir det mycket barnteater på scenen, berättar Asta Pettersson, föreståndare på Skeppet i Målilla.

I höst blir det mycket barnteater på scenen, berättar Asta Pettersson, föreståndare på Skeppet i Målilla.

Foto: OLOF CARLSON

Målilla2018-09-18 18:12

Det är en nyhet i höstens utbud. Tidigare har man nämligen alltid ordnat teater på dagtid, vardagar, för att locka publik från skolan och förskolan som ligger alldeles i närheten.

Nu satsar man i stället på helger och kvällar.

– Vi vill ge föräldrarna den här möjligheten att göra något kul tillsammans med sina barn, säger "skepparen" Asta Pettersson.

Först ut är Byteatern i Kalmar som kommer med sin förställning Svärdfisken, en föreställning som fått namnet Ett djuplodande äventyr på havet.

Ett äventyr som beskrivs som både fantasifullt och modigt där mycket handlar om att man tillsammans kan övervinna svårigheter.

Lite senare på säsongen, en vanlig torsdagskväll i oktober är det så dags för nästa föreställning, när välkända Eva Funck oh hennes Hönapöna ger sig ut på guldjakt i djungeln. Det är en interaktiv föreställning där man får hjälp från oväntat håll.

Som final på teaterhösten ger teatergruppen Banditsagor föreställningen Burger Princess. Den gamla folksagan om prinsessan på ärten har förflyttats till vår tid, där publiken får följa en skarp, modern flickas väg till en ny och ganska främmande värld.

Vid det här laget har Skeppet i Målilla blivit något av specialist på barnteater.

– Det beror på att vi är medlemmar i Folkets Hus och parker. På det viset får vi tillgång till väldigt många proffsiga och bra föreställningar, säger Asta Pettersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!