"Slaktarn från Kiruna" på tv-inspelning i Målilla

En miljon svenskar har sett honom skrämma influencers i tv-programmet "Hide and seek". Nu ska slaktaren från Kiruna göra det igen.

Oskar Lindkvist från Kiruna får agera slaktare i "Hide and seek", serien där Joakim och Jonna Lundell letar mer eller mindre kända personer i ett mörkt slott. En ny säsong har nyligen spelats in.

Oskar Lindkvist från Kiruna får agera slaktare i "Hide and seek", serien där Joakim och Jonna Lundell letar mer eller mindre kända personer i ett mörkt slott. En ny säsong har nyligen spelats in.

Foto: Privat

Målilla2021-03-26 20:00

När Sveriges största influencers Joakim och Jonna Lundell premiärvisade "Hide and seek" på Youtube såg över en miljon människor avsnittet. Sedan dess har kurragömmaprogrammet flyttat till Dplay och populariteten har hängt med. 

I slutet av februari spelades säsong två in i Målilla, där mer eller mindre kända människor tävlar i att gömma sig för makarna Lundell samtidigt som de utsätts för skräckinjagande figurer i mörkret. Och den blodigaste karaktären av dem alla är tillbaka – "Slaktarn" från Kiruna.

Insatsen i första säsongen var Oskar Lindkvist första erfarenhet av tv-produktion. 

– Min svåger jobbar med tv och han hade visat upp en bild på mig när de behövde någon som var stor, skäggig och läskig (skratt). Produktionen tyckte att "han ska vi ha".

undefined
"Slaktaren" bor i ett slott tillsammans med sin familj och levererar människor till middagsbordet enligt bakgrundshandlingen i "Hide and seek".

Lindkvists uppgift är att göra tillvaron obehaglig för deltagarna i det mörka slottet, med blodigt förkläde och en köttyxa släpandes i marken. 

– Det var väldigt svårt i början att veta hur man ska gå på och vara läskig. Det är inte så ofta man bara går runt och skrämmer folk. Men jag var bara där för att vara läskig så man få bygga på det och tänka på skräckfilmer man sett, vad tycker jag själv är obehagligt?

Hur agerar du då?

– Det faller sig ganska naturligt när man kommer in i rollen, man bygger på atmosfären som är där inne i slottet. Det är svårt att säga hur man är läskig, men "jump scares" (att dyka upp oväntat) funkar alltid – det är något mänskligt med det, säger Oskar Lindkvist.

Under första säsongen skrämde han kändisar som Ellen Bergström, Robin Bengtsson och Sean Banan. I de senaste inspelningarna deltog bland annat Anna Book och Daniel Paris.

– Det var roligt att spela "Slaktarn", man har slaktat halva Influencersverige (skratt). Det är svårt att ge någon speciell highlights, säger 33-åringen från Kiruna. 

Makarna Joakim och Jonna Lundell är ett av landets mest framgångsrika par, som tillsammans har närmare två miljoner följare på Instagram och vars företag omsatt över 11 miljoner kronor två år i rad. Joakim Lundell är förrutom programledare också producent för "Hide and seek".

– Jocke och Jonna är väldigt kreativa genier, det är underbart att jobba med dem. Det är roliga människor, genuina och trevliga, säger Oskar Lindkvist.

– Det var långa arbetsdagar men det kändes aldrig särskilt länge, alla var alltid så glada och positiva. Det var alltid hög stämning.

undefined
Till vardags är Oskar Lindkvist en familjefar som varken är särskilt skrämmande eller slaktare. Men nu har han "slaktat halva Influencersverige".
Oskar Lindkvist från Kiruna.
Oskar Lindkvist från Kiruna.
Slaktarn

Namn: Oskar Lindkvist.

Ålder: 33 år.

Bor: Kiruna.

Familj: Fru och två barn.

Yrke: Butiksbiträde (har jobbat som kock i många år – men aldrig som slaktare). 

Aktuell: Som karaktären "Slaktaren" i andra säsongen "Hide and seek" som kommer visas på Discovery+.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!