Snart börjar det hända saker på Handelsplatsen

Infarten är redan klar. Och om inte kung Bore sätter käppar i hjulen, ska snart bygget av infrastruktur på det nya handelsområdet vid rondellen i Målilla dra igång.

Så här är det nya handelsområdet tänkt att bli. Med vattenkanaler, den lilla dammen, gator och vägar.

Så här är det nya handelsområdet tänkt att bli. Med vattenkanaler, den lilla dammen, gator och vägar.

Foto: Hultsfreds Kommun

Målilla2021-01-02 08:00

– Vi kommer att bygga en huvudgata in på området, med en vändplan, säger ÖSK:s projektchef Jens Karlsson. Vi kommer också att dra fram el, vatten och avlopp på området.

I det här första läget handlar det också om att förbereda gatubelysningen, sätta upp fundament, dra fram elström och så vidare.

– Men lyktstolparna får vänta till det finns mer behov.

Till detta kommer också en gång- och cykelväg över området att byggas genom området, berättar Jens Karlsson vidare.

Själva infarten till området från Vetlandavägen är redan klar, och kommer att fortsätta med den nya huvudgatan.

En annan del i projektet, är att ta hand om dagvattnet på ett bra sätt. Det ska inte bara få rinna vidare ner i några ledningar så fort som möjligt.

– Vi vill ju att det ska rinna ner i marken i stället och bli grundvatten, säger Jens Karlsson. 

Så i stället för nergrävda, tråkiga ledningar planeras ett meandrande dike, en lite damm i kilen mellan Vetlandavägen och 34-an, där det emellanåt kan bli en vattenspegel.

– Det är dock möjligt att vi inte gräver hela vägen nu, utan bygger ut diket efter hand om det behövs, säger Jens Karlsson.

De tidigare planerna på ett Blomsterhav på området har vissnat. Men visst kommer området att blomstra. Tanken är att skapa en blomsteräng här precis som vid återvinningsstationen i Hultsfred.

– När vi skapar nya ytor, sår vi in med ängsblommor, säger Jens Karlsson. Det kommer vi att göra kring nya förskolan också.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!