SPF och PRO informerar om utfrågning

Representanter för PRO, Lena Hasting och Bo Bergman och Morgan Sävetun från SPF informerade om en gemensam satsning.

Bo Bergman, PRO, Lena Hasting, PRO, Morgan Sävetun, SPF

Bo Bergman, PRO, Lena Hasting, PRO, Morgan Sävetun, SPF

Foto:

Målilla2018-08-01 16:38

För första gången anordnar pensionärsorganisationerna SPF och PRO i kommunen en gemensam utfrågning av de poltitiska partiernas representanter. Man hoppas då på en bred uppslutning från alla invånare.

– Det handlar inte bara om äldrefrågor, utan om allt som berör våra invånare, säger Bo Bergman, ordförande PRO Målilla.

Alla partier i kommunen kommer att vara representerade. Patric Engqvist är moderator och utfrågningen kommer att genomföras i biosalongen på Valhall i Hultsfred den 15 augusti kl. 18.00.

Tillsammans utgör pensionärsföreningarna en stor grupp som kan utöva påtryckningar på politikerna. Pensionärerna i kommunen representerar 25% av befolkningen. Man frågar sig vad våra politiker har för planer för kommunen inför framtiden. Ingen fråga är för liten eller obetydlig för att lyftas fram, när den berör invånarna.

– Det finns många aktuella frågor att ta upp, menar Morgan Sävetun, ordförande SPF Hultsfred.

– Det kan röra sig om både skola, omsorg, bostäder för alla, integration och trafik.

En mycket aktuell och ofta diskuterad fråga handlar om våra sorgligt skräpiga sopsorteringsstationer. Arbetet med att förse alla bostäder med bredband har dragit ut på tiden och det börjar bli bråttom. Snart försvinner det gamla invanda telefonnätet och alla har inte skaffat tillgång till det nya. Detta är bara några exempel på sådant som engagerar många från orterna i kommunen. Politikerna kan få det riktigt hett om öronen under utfrågningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!