Tuff kamp: corona har slagit hårt mot företaget

Målilla Hotells ägare Khan Ashras har stängt restaurangen och driver bara hotelldelen. Coronapandemin har slagit hårt mot det lilla företaget.

"Coronapandemin har slagit hårt mot Målilla Hotell", berättar ägaren Khan Ashras, som hoppas få se en liten lättnad i sommar, när allt fler vaccinerat sig.

"Coronapandemin har slagit hårt mot Målilla Hotell", berättar ägaren Khan Ashras, som hoppas få se en liten lättnad i sommar, när allt fler vaccinerat sig.

Foto: Charlotte Madestam

Målilla2021-04-17 18:00

Khan Ashras köpte Målilla Hotell 2012. Sedan dess har han och hustrun Rizwana Ashras jobbat varje dag, ibland med välkommet stöd av sonen.

– Det har rullat på bra och vi hade mycket bokat inför förra sommaren. I huvudsak barnfamiljer, många från Tyskland och Danmark väljer att bo här när de ska besöka Astrid Lindgrens Värld. De säger att de föredrar att bo en liten bit ifrån, att de uppskattar att det är lite lugnare.

När coronviruset började sprida sig blev det tufft direkt. Mycket bokades av, inte allt men stora delar, bortsett från juli då det ändå kom lite turister – men efter sommaren blev det ännu tuffare.

Numera väljer han att ha restaurangen stängd, förutom lite frukost och mat till hotellets gäster och någon enstaka take away.

– Varken äldre eller barnfamiljerna kommer längre, inte heller klubbar som stannade till efter matcher utan jag hade kanske fem-sex matgäster i veckan. Jag kan inte laga en massa mat, som måste kastas, så jag tänker att jag ska göra om menyn med mer mat jag kan steka på så jag kan öppna igen och laga efter behov.

Hotelldelen däremot går ändå något lite bättre.

– Det är lite personal, som gör reparationsjobb på olika företag, som bor här och någon läkare som veckopendlar och Trafikverkets folk.

Vad tänker du kring framtiden?

– Jag har jobbat inom branschen sedan 1984 och aldrig varit med om något liknande. Men vi kämpar på och nu hoppas vi att det kanske kan lätta lite till sommaren, när folk vaccinerats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!