Turismen kring O-ringen: "Största sedan Hultsfredsfestivalen"

Det börjar dra ihop sig! Nästa vecka hålls den klassiska orienteringstävlingen O-ringen och en av etapperna ska avgöras i trakterna kring Målilla och Rosenfors. "Det finns en hel del att vinna här", säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Kommunalrådet Lars Rosander (C) hoppas att folk ska få upp ögonen för att semestera i Hultsfred även andra år, tack vare O-ringen.

Kommunalrådet Lars Rosander (C) hoppas att folk ska få upp ögonen för att semestera i Hultsfred även andra år, tack vare O-ringen.

Foto: Anders J Andersson

Målilla2024-07-15 18:00

O-ringen avgörs vecka 30 varje sommar och tävlingen lockar i regel över 18 000 deltagare, såväl världselit som motionärer. I år anordnas tävlingen i Oskarshamn men en av dagsetapperna görs på andra sidan kommungränsen. Målilla OK bistår med funktionärer och Hultsfreds kommun har sponsrat evenemanget med 220 000 kronor, något man menar är en del i näringslivsarbetet.

– Det här är ett väldigt stort evenemang som innebär mycket för turismen i vår kommun. Kan vi då passa på att få fler intresserade av att komma tillbaka och semestra här så gynnar det näringslivet, övernattningsställen, matställen och allt. Jag tror att det finns en hel del att vinna här, säger Lars Rosander (C), kommunstyrelsens ordförande, till Vimmerby Tidning.

undefined
2022 var det tänkt att Oskarshamn skulle vara värdkommun för arrangemanget, men coronapandemin satte stopp för tävlingen, som sköts fram.

Har du fått några signaler från näringslivet inför evenemanget? 

– Jag vet att uthyrningen har gått väldigt bra, allt från hotell till stugor. Det är många som ska bo och äta här i trakterna och det gynnar regionen bortom Hultsfred och Oskarshamn, även Vimmerby kan nog känna på det tänker jag.

O-ringen är, enligt kommunalrådet, bland det största som har arrangerats i kommunen sett till antalet besökare.

– Det är bland de största evenemangen vi haft besökarmässigt under så många dagar, i alla fall sedan Hultsfredsfestivalens tid, när den var som störst, säger Lars Rosander (C).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!