Bröt sig in i villan – åt pirog, sprejade torrschampo och stal

Okända förövare ska ha brutit sig in i en villa i Målilla. Där ska de ha ätit pizza och pirog, druckit coca-cola, sprejat torrschampo runt huset och stulit bland annat en hårddisk.

Ett ovaligt villainbrott ska ha skett i Målilla. Okända gärningspersoner ska ha brutit sig och bland annat ätit priog och sprejat torrshampo.

Ett ovaligt villainbrott ska ha skett i Målilla. Okända gärningspersoner ska ha brutit sig och bland annat ätit priog och sprejat torrshampo.

Foto: Mikael Ljungström / TT

Målilla2024-09-12 12:27

Det framkommer i en internetanmälan som inkommit till polisen. 

– Det fanns spår efter förövarna. Tre förpackningar av Billys-pizza och pirog låg i en papperspåse i köket. Glas och Coca-cola flaskor stod framme. Det hade de tagit från villaägarna. Sedan var det nedsprejat med torrschampo på olika ställen, berättar Håkan Karlsson vid polisen. 

Enligt anmälan ska gärningspersonerna tagit sig in genom en källardörr. 

– Man har tagit sig in via en källardörr där låset vid tillfället redan var trasigt står det. Man ska också ha tillgripit hårdvara i dator, hårddisk och grafikkort med mera.

Värdet uppskattas till 10 000 kronor. En granne ska vid tillfället ha gjort iakttagelser. 

– Grannen ska tydligen ha sett att det stått ett gäng tonåringar utanför och att det en stund senare varit tänt i köket. Dagen efter meddelade han ägarna att deras ytterdörr stod öppen. 

Händelsen ska ha skett mitt i sommaren, 25 till 27 juli. 

– Står inget om varför anmälan är inlämnad sent. Det är det bästa vi vet om en tjuv har druckit Coca-cola och lämnat kvar flaskan eller bitit i ett äpple. Då sitter DNA:t där. Men nu lär det inte vara kvar så nu är det svårlöst, säger Karlsson. 

Händelsen är rubricerad som inbrottsstöld. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!