Doften av sågspån slår emot mig, när vi träffas i Melker Johanssons verkstad som ryms i ett uthus på familjens trädgård i Målilla.
Här har han tillbringat oräkneliga timmar med att bygga upp sitt egna företag från grunden, sedan han tog studenten för nästan exakt ett år sedan.
– Allt började egentligen med en serveringsbricka, som jag tillverkade med hjälp av morfar Bertil Jonsson, och som jag gav till mamma och pappa i julklapp 2016. Mina produkter har blivit väldigt omtrycka, det är roligt. I dag har jag flera lokala återförsäljare, som Frendo, Axelssons i Aby, Ingebo Hagar och så sent som i dag (läs torsdag) fick jag klart med Nya Järnboden i Virserum.
Första serveringsbrickan "Carl-Anton" är nu i gott sällskap med andra olika typer av skärbräden och serveringsbrickor och en rad andra produkter som han utvecklat under året. Som en brödlåda, en unik nyckellåda som görs på beställning av Woodworks by Bergs, grytunderlägg och till hösten kommer en vedkorg, där han tagit upp en gammal design som härstammar från hans mormors pappa.
– Jag ritar allt i 3D, för att visualisera produkterna, sedan använder jag mig framför allt av ek, där ekstockarna sågas lokalt, i ett litet sågverk i Lilla Ekeberg.
Hur är det att vara 20 år och egenföretagare?
– Spännande och roligt, det känns att jag utvecklats fort på många olika bitar. Jag anser mig vara drivande och vill framåt och under det här året har jag blivit mindre rädd för att ta större beslut och våga satsa.
Satsningen på egna företaget har gått över förväntan, för ett år sedan vågade inte Melker tro på den här framgången, som nu lett till att han kunnat anställa två medarbetare från Virserum.
– Albin Bågenhammar ansvarar för försäljning till företag och återförsäljare medan Olivia Karlsson blir ansvarig för marknadsföringen och företagets sociala kanaler.
– Det har gett företaget ett lyft redan. Trots att det bara hunnit gå tre veckor har besöken på hemsidan mångdubblats.
Vilka är svårigheterna med att vara egenföretagare?
– Att hinna med och göra allt jag vill och kunna prioritera. Det är så mycket man ska ha koll på, men jag har väldigt bra hjälp av mamma och pappa. Så vill jag ju få tid att utveckla nya produkter som jag vill hinna marknadsföra.
– Så det känns jättebra att nu ha två medarbetare som kan göra det som jag inte varit jätteduktig på, tillägger han och ler.