Uppskattat luciatåg hos Väntjänsten

Stämningen var hög kring borden. Och förväntansfull. Så bankade det på dörren och "Se på vår tröskel står..."

Fritidsbarnen sjöng alla de gamla uppskattade luciasångerna, och några nyare också, när de gästade Väntjänstens Luciakaffe.

Fritidsbarnen sjöng alla de gamla uppskattade luciasångerna, och några nyare också, när de gästade Väntjänstens Luciakaffe.

Foto: OLOF CARLSON

Målilla2018-12-11 21:02

Och visst var det Lucia som tittade in. Ja inte bara en lucia, utan tre. Och ett helt följe med tärnor, tomtar och bandyspelare, så som sig bör i Målilla.

Det blev en riktig högtid när barnen från Fritids på Venhagskolan dök upp på Väntjänstens traditionella Luciakaffe och bjöd på en lång rad av de gamla välkända luciasångerna. Det framfördes också luciasånger som inte är fullt lika klassiska. Även dessa uppskattades av publiken som applåderade glatt.

Den här luciahögtiden är av tradition en välbesökt tillställning hos Väntjänsten, och som så många gånger förr var det Röda Korset på orten som stod för nybakade lussekatter och pepparkaksgrisar. Fast tomten och bocken hade man lämnat hemma vid spisen, som det ju heter i visan.

– Det är Röda Korsdamerna som har bakat. Det hör till traditionen att det ska vara hembakt bröd till luciakaffet, säger ordförande Inger Loord.

Den här gången kunde hon räkna in 60-talet besökare som satt kring borden på Skeppet och som njöt av både luciasånger och luciakaffe.

– Det brukar vara välbesökt, det hör till. Och i år är det det enda luciafirandet vi har här i Målilla, säger Inger Loord.

Barnen från Fritids lussade förresten även förra året hos Väntjänsten och även då blev det ett väldigt uppskattat inslag i verksamheten, berättar Inger Loord vidare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!