Byggplanerna klara – men projektet fortsatt på paus

Så sent som i september förra året var det högaktuellt med stora utbyggnader vid Coop i Målilla och i Vimmerby. Men i november slog ledningen till bromsen och pausade alla investeringar. Men vad händer nu?

Richard Hedsand, vd på Coop Oskarshamn, håller fast vid utbyggnadsplanerna. Men säger att de ligger på is tills det ekonomiska läget stabiliserats.

Richard Hedsand, vd på Coop Oskarshamn, håller fast vid utbyggnadsplanerna. Men säger att de ligger på is tills det ekonomiska läget stabiliserats.

Foto: Arkiv

Målilla2023-02-02 11:35

Coopföreningen i Oskarshamn sitter på ambitiösa utbyggnadsprojekt för butikerna i Vimmerby, på Fiskaregatan, och i Målilla, på Atlanten. Men i höstas meddelade man att byggplanerna läggs på is på grund av det snabbt förvärrade ekonomiska läget. Både räntor och kostnader rusade och bar sig åt som man inte sett på länge. 

– Men planerna ligger fortfarande klara, säger Richard Hedesand, vd i Coop Oskarshamn ekonomisk förening.

– Projekten ligger klara att köra igång. Vi behöver bara trycka på startknappen, säger Richard Hedesand.

Men om i så fall det görs är en öppen fråga just nu. Det finns ingen tidsplan spikad. Byggplanerna ligger fortfarande på is.

– Nej vi har inga beslut alls just nu. Men vi har ändå ambitionen att genomföra projekten som planerat. Men just nu är det en smula osäkert när. Vi får se längre fram i år hur situationen ser ut. Men just nu är det tufft på marknaden och vi avvaktar med att dra igång.

Så när den dagen kommer är det bara blåsa dammet av ritningsbunten och att dra igång. Men de har inte hunnit bli så dammiga, Richard Hedesand berättar att de plockas fram lite då och då för att jobbas med.

Det är fortfarande de stora ambitiösa utbyggnaderna som gäller. 400 kvadratmeter i Målilla och 300 i Vimmerby. Både butiksyta och lager, som båda butikerna är i behov av.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!