Nya ägare till Karllösa Bed & Breakfast: "Hittat hem"

Villa Karllösa är sålt. Uwe Metzken och hans fru Tanja förverkligade sin dröm om ett bed & breakfast i Målilla. "Vi har förälskat oss i både huset och orten".

Villa Karllösa är sålt. Bennett Bechtel, Tanja Bechtel-Metzken, Christina Papadopoulos-Bechtel och Uwe Metzken förverkligade sin dröm om ett bed & breakfast i Målilla.

Villa Karllösa är sålt. Bennett Bechtel, Tanja Bechtel-Metzken, Christina Papadopoulos-Bechtel och Uwe Metzken förverkligade sin dröm om ett bed & breakfast i Målilla.

Foto: Charlotte Madestam

Målilla2021-04-20 16:30

Makarna gör den här satsningen tillsammans med Tanjas systerson Bennett Bechtel och hans fru Christina Papadopoulos-Bechtel.

Alla hade de en stor önskan om att lämna Tyskland för att jobba och leva i Sverige. Att det blev just i Målilla var mer en tillfällighet.

– Vi har tillbringat semestrarna i Sverige de senaste tio åren. Vi älskar landet, kulturen, människors mentalitet och inte minst den svenska naturen. Här är så lugnt och skönt, med skogen och sjön nära. Det uppskattar vi alla, säger Tanja Bechtel-Metzken.

undefined
Tanja Bechtel-Metzken, Uwe Metzken, Christina Papadopoulos-Bechtel och Bennett Bechtel, i köket, som är för turisterna. "Vi ska använda de två nedre våningarna för vårt bed & breakfast, medan vi bor på tredje plan", säger de.

Efter senaste semestern tog de beslutet att kontakta en mäklare i hopp om att hitta ett bed & breakfast. De letade helt förutsättningslöst och fann exakt vad de sökte i Villa Karllösa, som såldes för 1,8 miljoner kronor.

– Vi tittade på ett annat ställe först, men det gav oss inte bra feeling, säger Uwe.

– Här i Målilla kändes allt så rätt, tillägger Tanja. De tidigare ägarna gav oss möjligheten att sova här en natt. Vi fick rätt känsla och bestämde oss. Vi känner oss som hemma redan, trots att det gått så kort tid.

undefined
Tanja och Uwe i ett av de elva rummen, som renoverats och fått nya möbler inför parens första säsong som turistaktörer.

Flyttlasset gick så sent som i december, så nu bor man här permanent. Huset var i gott skick men lite har man velat måla och tapetsera, för att passa den egna stilen och de elva uthyrningsrummen med 30 bäddar har fått lite ny design, liksom hemsidan och loggan.

– Vi bor själva på tredje våningen och ska använda plan ett och två för verksamheten, så köket vi sitter i är för turisterna, berättar Christina.

De väntar fortfarande på att få alla papper i ordning, men förhoppningen är att kunna öppna i maj, om bara det sista faller på plats med firman och de tillstånd som återstår.

– Vi har redan fått vår första bokning i juli. Vi får se hur sommaren blir, kanske blir det mest svenska turister, men vi hoppas de ska välja att komma till oss även från andra länder så fort det lättar med corona.

undefined
På baksidan av det stora huset ägnas dagarna åt att anlägga en stor trädgård med växthus och land, där man ska odla ekologiska grönsaker för självhushåll och att använda i creperiet. "Vi anlägger även en lekplats, där barnen ska kunna leka på ett skepp", säger Uwe.

På tal om corona, ni var inte tveksamma till att satsa just nu?

– Lite, men vi ville det här så väldigt gärna, det här är vår dröm så vi hade redan bestämt oss. Och så kom corona. Vi hoppas det ska fungera, det måste vi tro på.

De tidigare ägarna Christa och Udo Zeike drev också ett creperie, som man kommer driva vidare.

– Vi har också en tanke att bredda verksamheten, genom att göra det till ett kreativt hus med målarkurser och workshops, säger Bennett Bechtel, som jobbade som grafisk designer tidigare.

undefined
Älgen är ett givet inslag i inredningen. "De allra flesta tyskar tycker älgar är spännande och söta djur".
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!