Körde med isiga bilrutor – orsakade en trafikolycka

En kvinnlig bilförare kom över på fel vägbana och orsakade en trafikolycka. Nu åtalas hon för vårdslöshet i trafik och olovlig körning.

Här, på Vetlandavägen i Målilla, tvingades föraren till A-traktorn svänga höger ner i diket för att undvika en kollision. Bilden är tagen samma kväll som olyckan skedde.

Här, på Vetlandavägen i Målilla, tvingades föraren till A-traktorn svänga höger ner i diket för att undvika en kollision. Bilden är tagen samma kväll som olyckan skedde.

Foto: Polisen

Målilla2024-04-21 16:00

Olyckan inträffade på Vetlandavägen i Målilla i början av året. I stämningsansökan står det att kvinnan körde med snöiga och isiga bilrutor. Dessutom saknade hon glasögon eller kontaktlinser, vilket hon måste ha för att hennes körkort ska vara giltigt.

När kvinnan helt plötsligt körde över på fel vägbana kom det en mötande A-traktor – som tvingades svänga ner i diket för att undvika en kollision.

"Hon orsakade trafikolyckan genom att ta en medveten risk eller på annat sätt allvarligt brista i den uppmärksamhet och försiktighet som med hänsyn till omständigheterna krävts för att minska riskerna för en trafikolycka", står det i stämningsansökan som lämnades in till Kalmar tingsrätt tidigare i veckan.

I polisförhör har kvinnan berättat att hon var ivrig på att komma hem, eftersom hon hade köpt en ny tv. Därför skrapade hon inte rutorna ordentligt. Även en passagerare har berättat att det var dålig sikt inne i bilen.

Kvinnan har erkänt båda brotten hon åtalas för, vårdslöshet i trafik och olovlig körning. Den sistnämnda åtalspunkten handlar om att hon körde utan glasögon.

Den unga föraren i A-traktorn klarade sig utan några skador. Han fick hjälp att dra upp fordonet från diket, och kunde sedan köra vidare.                                                                                                    

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!