Vitsippspriset till en verklig eldsjäl: "Överraskande"

Han har varit engagerad i Jumbo Run i 30 år. Nu har Frank Nyström uppmuntrats för det arbete han utför för barn, unga och vuxna med funktionsnedsättning.

Frank Nyström har varit engagerad i Jumbo Run i många år och har kört otaliga rundor med entusiastiska passagerare med sin motorcykel med sidvagn. För det uppmuntrades han med KD:s Vitsippspris 2021.

Frank Nyström har varit engagerad i Jumbo Run i många år och har kört otaliga rundor med entusiastiska passagerare med sin motorcykel med sidvagn. För det uppmuntrades han med KD:s Vitsippspris 2021.

Foto: Privat

Målilla2021-02-15 12:00

För 29:de gången delade Kristdemokraterna i Hultsfreds kommun ut sitt Vitsippspris, som går till någon som gjort ideella insatser till glädje för andra i kommunen. 

– Gemenskap, trygghet och en meningsfull fritid är viktiga delar i vårt samhälle. Detta vill vi uppmärksamma på Alla hjärtans dag. I vår kommun finns många människor som synligt och ibland osynligt gör stora ideella insatser, sa ordförande Anders Andersson, som en bakgrund till varför partiet delar ut Vitsippspriset. 

I år gick priset till Frank Nyström, Målilla, engagerad i Jumbo Run, som arrangeras av Svenska Sidvagnsklubben, SVEA. Där ges barn, unga och vuxna med funktionsnedsättning möjlighet att njuta av en dag i naturen på ett annorlunda sätt – som passagerare i sidovagn på en motorcykel.

undefined
Frank Nyström fick, förutom ett diplom, även en vitsippa i glaskonst av konstnär Mats Jonasson på Målerås glasbruk.

Pristagaren var förstås glad och tacksam, inte minst över att Jumbo Runs arbete uppmärksammas.

– Det är egentligen viktigare än att jag får pris, sa han.

– Men klart att det är både överraskande och roligt, tillade Frank Nyström, som deltagit i Jumbo Run i 30 år, så han har många minnen att se tillbaka på, inte bara från aktiviteter i Hultsfred och Vimmerby, utan även runt om i Sverige och vid flera tillfällen även ute i Europa.

Vad är det bästa med att vara en av de aktiva medlemmarna?

– Det är att se all glädje, det har berikat mitt liv. Och så har det gett mig kompisar över hela landet, vi kan vara ett 60-tal förare när vi ordnar stora Jumbo Run.

undefined
Prisutdelningen skedde utomhus med korvgrillning vid Hesjön för att vara coronasäker. På bilden Åke Nilsson, Frank Nyström, Monica Bergh, Brita Freudenthal och Anders Andersson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!