Skadegörelse misstänks ligga bakom Open Infras driftstörning

Fiberföretaget Open Infra har haft en pågående driftstörning sedan början av juli, vilket påverkar kunder kring Målilla och Mörlunda. Ett drygt 20-tal hushåll i området har mist sin internetanslutning.

Open Infra har haft en pågående driftstörning sedan början av juli, vilket lett till att ett drygt 20-tal kunder mist sin internetuppkoppling. "Vi vill lösa det här så smidigt som möjligt", säger PR-chef Karin Sundin.

Open Infra har haft en pågående driftstörning sedan början av juli, vilket lett till att ett drygt 20-tal kunder mist sin internetuppkoppling. "Vi vill lösa det här så smidigt som möjligt", säger PR-chef Karin Sundin.

Foto: Hampus Norén/Skärmdump Open Infras hemsida

Målilla/Mörlunda2024-08-02 06:00

Vimmerby Tidning har varit i kontakt med Open Infras PR-chef Karin Sundin. Hon vill inte uttala sig på detaljnivå i ärendet, men bekräftar att de är medvetna om problemet och jobbar för att lösa det.

"Det handlar om kabelbrott, men vi kan också konstatera vad som verkar vara yttre åverkan på vår infrastruktur, något som vi givetvis tar på största allvar", skriver hon i ett mejl.

Vad menar du med yttre åverkan?

– Det vill jag inte gå in på i det här fallet, men vi har haft team nere som har konstaterat det. Vi jobbar vidare med det, men vill inte kommentera det särskilt mer än så. Sen kan driftstörningar bero på olika saker, så det behöver inte bara vara det, säger Karin Sundin.

På företagets hemsida publicerades nyligen driftinformation om att "större skadegörelse" på en kabel hade upptäckts. Vem eller vad som tros ha skadat kablarna vill Sundin inte gå in på, men säger att ingen polisanmälan har upprättats i nuläget.

– Vi vill lösa det här så smidigt som möjligt och vill därför jobba i fred med det här tillsammans med de som berörs.

Som kompensation för de som drabbats erbjuder Open Infra nu kunderna att få låna en router för att kunna ha internetuppkoppling under tiden som arbetet med driftstörningarna pågår. Flera kunder har efterfrågat att få en router budad till sig, men än så länge har ingen hunnits skicka ut.

– Det är på gång att budas ut. Jag tror att det kommer bli till veckan, säger Sundin under torsdagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!