Mannen, i 25–30 årsåldern, som fördes till sjukhus med allvarliga skador har avlidit, säger Eva Nilsson, polisens presstalesperson, till TT sent på lördagskvällen.

Den kvinna i samma ålder som också skadades i samband med skottlossningen i Kungens kurva vårdas fortfarande på sjukhus, säger hon.

TT: Är hon också skottskadad?

Artikelbild

| Polisen söker efter spår vid platsen för lördagens skottlossning i Kungens kurva sydväst om Stockholm.

Det vet jag inte. Det är oklart, svarar Nilsson.

Hon säger sig heller inte veta hur svårt skadad kvinnan är.

Bil hittad

Brottsrubriceringen har ändrats till mord och försök till mord.

Skottlossningen inträffade strax efter klockan halv fem på lördagseftermiddagen. Ingen har gripits för skjutningen.

Men man jobbar ju stenhårt med det här, säger Nilsson.

Polis skickades till platsen sedan flera personer ringt SOS Alarm och berättat att en bil blivit beskjuten från en annan bil, som sedan kört därifrån i hög fart.

En personbil som kan sättas i samband med händelsen påträffades senare i Skärholmen inte långt från brottsplatsen, säger Eva Nilsson.

Enligt Eva Nilsson fortsätter utredningen med bland annat teknisk undersökning, sammanställning av de uppgifter som framkommit och även inre spaning.

Inget samband

Hon vill inte berätta om de två som satt i bilen var kända av polisen för brottslighet eller säga någonting om vilka eventuella motiv som kan finnas till skottlossningen.

Tidigare under dagen inträffade en skottlossning i Fittja i Botkyrka söder om Stockholm, inte långt från Kungens kurva, men ingen skadad person har påträffats och inte heller där har någon misstänkt gripits.

Polisen ser dock inget samband mellan den händelsen och skottlossningen vid macken.

I nuläget hanterar vi det som två separata händelser, säger Eva Nilsson.