Anrika företaget letar köpare: "Vill att det blir rätt person"

– Vi vill hitta någon som är bra, det finns hur mycket utvecklingspotential som helst om man har energi och rätt blick. Det är fantastiskt att driva ett sådant här ställe på en liten ort. Kundkontakten blir som en extrafamilj. Så vi vill verkligen att det blir rätt person. Det är viktigt för orten, säger Susanne Stjernberg på Stjernbergs skafferi i Mariannelund.

Stjernbergs skafferi är efter fler år fortfarande till salu. "Vi har inga planer på att lägga ner utan hoppas på att hitta någon som vill ta över. Priset går att diskutera beroende på hur man lägger upp det. Men vi har en idé om vad vi skulle vilja ha. Men det håller vi mellan oss och de som är intresserade", säger Susanne Stjernberg.

Stjernbergs skafferi är efter fler år fortfarande till salu. "Vi har inga planer på att lägga ner utan hoppas på att hitta någon som vill ta över. Priset går att diskutera beroende på hur man lägger upp det. Men vi har en idé om vad vi skulle vilja ha. Men det håller vi mellan oss och de som är intresserade", säger Susanne Stjernberg.

Foto: Sofie Olsson

Mariannelund2025-01-25 20:00

Det var i början på 2022 som Susanne Stjernberg, med Jörgen Stjernberg, valde att lägga ut verksamheten till salu.  Och fortfarande pågår sökandet efter någon som vill ta vid.

– Det var ett par som var intresserade och kom hit för att kolla. Men nu har det inte varit något på ett tag och vi har tagit bort annonsen hos mäklaren. Vi vet inte riktigt hur vi ska gå vidare än utan det har blivit lite stiltje på det, säger Susanne Stjernberg och är samtidigt tydlig med att påpeka att det inte finns några planer på nedläggning.

– Vi vill inte lägga ner. Utan vi vill hitta någon som kan ta över och som det känns bra med. Så det är fortfarande till försäljning och vi jobbar på tills att det dyker upp någon.

undefined
Stjernbergs ligger i Centrumhuset i Mariannelund. "Det går absolut runt. Men den här tiden i januari och februari är tuff innan det drar igång. Det är roligt när det börjar bli vår för då är det många som har sommarstugor som åker förbi och tar ett stopp här. Många som har åkt i alla 28 år som jag har haft det här. Man känner sig väldigt tacksam för att de återkommer", Susanne Stjernberg.

I snart tre decennier har hon jobbat med företaget och berättar att det fortfarande känns kul att arbeta men att beslutet om försäljning håller i sig.

– Det är ett väldigt roligt yrke, det är mer att man blir sliten av att ha jobbat mycket i många år. I en sådan här bransch så måste man ha ett brinnande intresse och nya idéer. Det är väldigt högt tempo. Vilket man kanske inte tänker på när man är ny. Men naturligt blir det så att har man hållit på i många år så avtar det.

undefined
"Det är nödvändiga grejer som vi självklart gör och köper. Men annars har vi ingen plan på någon stor investering utan det rullar på tillsvidare", säger Susanne Stjernberg.

Hur länge kommer ni fortsätta om det inte kommer en köpare?

– Vi har inte satt något slutdatum utan vi tycker att det är väldigt viktigt att det blir kvar på orten. Det är ändå ett företag som går ihop sig.

Generellt hur ser ni på framtiden?

– Jag hoppas att det framåt ska fortsätta vara ett bra kundunderlag. Att folk tänker på att stötta det lokala och se värdet i att ha ett eget bageri på orten. Det är inte många ställen som har ett så fullskaligt bageri som vi är där man lagar allt från grunden.

undefined
"När man pratar med kollegor på andra ställen är det samma bekymmer. Det blir så med färskvaror. Ena dagen kan man ha sålt mycket och nästa dag så blir hälften kvar. Det är en svår balansgång", berättar Susanne Stjernberg.

Känns det som att folk uppskattar det i nuläget?

– Ja det gör de absolut. Sedan finns det alltid konkurrens. I vårt fall är det att folk går till matbutiken och handlar allt på samma ställe, det är ett stressat samhälle och bake-off är billigare. Men självklart får vi jättefin respons. Vi har mycket lokalbefolkning och genomresande som återkommer hela tiden och det är det bästa betyg man kan få.

Vad skulle du vilja göra efteråt om det blir en försäljning?

– Det vet jag faktiskt inte. Det finns jättemycket att göra. Jag har hållit på med det är i så många år så det är en skrämmande tanke också.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!