Anrika företaget letar köpare: "Vill att det blir rÀtt person"

– Vi vill hitta nĂ„gon som Ă€r bra, det finns hur mycket utvecklingspotential som helst om man har energi och rĂ€tt blick. Det Ă€r fantastiskt att driva ett sĂ„dant hĂ€r stĂ€lle pĂ„ en liten ort. Kundkontakten blir som en extrafamilj. SĂ„ vi vill verkligen att det blir rĂ€tt person. Det Ă€r viktigt för orten, sĂ€ger Susanne Stjernberg pĂ„ Stjernbergs skafferi i Mariannelund.

Stjernbergs skafferi Àr efter fler Är fortfarande till salu. "Vi har inga planer pÄ att lÀgga ner utan hoppas pÄ att hitta nÄgon som vill ta över. Priset gÄr att diskutera beroende pÄ hur man lÀgger upp det. Men vi har en idé om vad vi skulle vilja ha. Men det hÄller vi mellan oss och de som Àr intresserade", sÀger Susanne Stjernberg.

Stjernbergs skafferi Àr efter fler Är fortfarande till salu. "Vi har inga planer pÄ att lÀgga ner utan hoppas pÄ att hitta nÄgon som vill ta över. Priset gÄr att diskutera beroende pÄ hur man lÀgger upp det. Men vi har en idé om vad vi skulle vilja ha. Men det hÄller vi mellan oss och de som Àr intresserade", sÀger Susanne Stjernberg.

Foto: Sofie Olsson

Mariannelund2025-01-25 20:00

Det var i början pĂ„ 2022 som Susanne Stjernberg, med Jörgen Stjernberg, valde att lĂ€gga ut verksamheten till salu.  Och fortfarande pĂ„gĂ„r sökandet efter nĂ„gon som vill ta vid.

– Det var ett par som var intresserade och kom hit för att kolla. Men nu har det inte varit nĂ„got pĂ„ ett tag och vi har tagit bort annonsen hos mĂ€klaren. Vi vet inte riktigt hur vi ska gĂ„ vidare Ă€n utan det har blivit lite stiltje pĂ„ det, sĂ€ger Susanne Stjernberg och Ă€r samtidigt tydlig med att pĂ„peka att det inte finns nĂ„gra planer pĂ„ nedlĂ€ggning.

– Vi vill inte lĂ€gga ner. Utan vi vill hitta nĂ„gon som kan ta över och som det kĂ€nns bra med. SĂ„ det Ă€r fortfarande till försĂ€ljning och vi jobbar pĂ„ tills att det dyker upp nĂ„gon.

undefined
Stjernbergs ligger i Centrumhuset i Mariannelund. "Det gÄr absolut runt. Men den hÀr tiden i januari och februari Àr tuff innan det drar igÄng. Det Àr roligt nÀr det börjar bli vÄr för dÄ Àr det mÄnga som har sommarstugor som Äker förbi och tar ett stopp hÀr. MÄnga som har Äkt i alla 28 Är som jag har haft det hÀr. Man kÀnner sig vÀldigt tacksam för att de Äterkommer", Susanne Stjernberg.

I snart tre decennier har hon jobbat med företaget och berÀttar att det fortfarande kÀnns kul att arbeta men att beslutet om försÀljning hÄller i sig.

– Det Ă€r ett vĂ€ldigt roligt yrke, det Ă€r mer att man blir sliten av att ha jobbat mycket i mĂ„nga Ă„r. I en sĂ„dan hĂ€r bransch sĂ„ mĂ„ste man ha ett brinnande intresse och nya idĂ©er. Det Ă€r vĂ€ldigt högt tempo. Vilket man kanske inte tĂ€nker pĂ„ nĂ€r man Ă€r ny. Men naturligt blir det sĂ„ att har man hĂ„llit pĂ„ i mĂ„nga Ă„r sĂ„ avtar det.

undefined
"Det Àr nödvÀndiga grejer som vi sjÀlvklart gör och köper. Men annars har vi ingen plan pÄ nÄgon stor investering utan det rullar pÄ tillsvidare", sÀger Susanne Stjernberg.

Hur lÀnge kommer ni fortsÀtta om det inte kommer en köpare?

– Vi har inte satt nĂ„got slutdatum utan vi tycker att det Ă€r vĂ€ldigt viktigt att det blir kvar pĂ„ orten. Det Ă€r Ă€ndĂ„ ett företag som gĂ„r ihop sig.

Generellt hur ser ni pÄ framtiden?

– Jag hoppas att det framĂ„t ska fortsĂ€tta vara ett bra kundunderlag. Att folk tĂ€nker pĂ„ att stötta det lokala och se vĂ€rdet i att ha ett eget bageri pĂ„ orten. Det Ă€r inte mĂ„nga stĂ€llen som har ett sĂ„ fullskaligt bageri som vi Ă€r dĂ€r man lagar allt frĂ„n grunden.

undefined
"NÀr man pratar med kollegor pÄ andra stÀllen Àr det samma bekymmer. Det blir sÄ med fÀrskvaror. Ena dagen kan man ha sÄlt mycket och nÀsta dag sÄ blir hÀlften kvar. Det Àr en svÄr balansgÄng", berÀttar Susanne Stjernberg.

KÀnns det som att folk uppskattar det i nulÀget?

– Ja det gör de absolut. Sedan finns det alltid konkurrens. I vĂ„rt fall Ă€r det att folk gĂ„r till matbutiken och handlar allt pĂ„ samma stĂ€lle, det Ă€r ett stressat samhĂ€lle och bake-off Ă€r billigare. Men sjĂ€lvklart fĂ„r vi jĂ€ttefin respons. Vi har mycket lokalbefolkning och genomresande som Ă„terkommer hela tiden och det Ă€r det bĂ€sta betyg man kan fĂ„.

Vad skulle du vilja göra efterÄt om det blir en försÀljning?

– Det vet jag faktiskt inte. Det finns jĂ€ttemycket att göra. Jag har hĂ„llit pĂ„ med det Ă€r i sĂ„ mĂ„nga Ă„r sĂ„ det Ă€r en skrĂ€mmande tanke ocksĂ„.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!