"Ärendet lever i högsta grad"

Gruppen för grova brott vid polisen i Jönköpings län arbetar vidare med det ärende där en person skadades i samband med ett bråk i centrala Mariannelund i början av augusti.

Polisen arbetar aktivt vidare med att utreda den grova misshandeln i augusti i Mariannelund.

Polisen arbetar aktivt vidare med att utreda den grova misshandeln i augusti i Mariannelund.

Foto: Mostphotos

Mariannelund2018-09-06 10:30

Det var i början av augusti som flera polispatruller och ambulans larmades till Mariannelunds centrum. Bråk hade uppstått i en folksamling och en 30-årig man skadades då med någon form av tillhygge.

Han fördes till sjukhus med okända skador och en brottsutredning gällande mordförsök inleddes. Tre personer, en 16-åring, en 18-åring och en 38-åring greps och anhölls senare.

Brottsrubriceringen för två av de misstänkta rubricerades inledningsvis som försök till mord. I samband med häktningsförhandlingarna mildrades det till grov misshandel. 16-åringen släpptes i ett tidigt skede på grund av hans låga ålder, då det måste till synnerliga skäl för häktning. 18-åringen häktades däremot på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel.

38-åringen släpptes då det inte fanns tillräckliga skäl att häkta honom, för de brott han misstänktes för.

Inledningsvis sköttes utredningen av polisens mängdutredningsgrupp på Höglandet men ärendet har sedan dess flyttats över till grova brott i Jönköpings län.

– Det ärendet lever i allra högsta grad. Det är en person häktad. Jag kan inte exakt uttala mig om ärendet men vi har utredare som jobbar med det varje dag. Det är många inblandade och många som ska höras och det behövs tolk, beskriver Stefan Sundling, chef för utredningsgruppen grova brott.

Ligger gängkriminalitet eller organiserad brottslighet bakom brottet?

– Det vill jag inte säga att det gör, säger Stefan Sundling.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om