Åsa – Sveriges mesta montéryttare

Åsa Svensson red Dream Of Matchtown till seger i finalen av Kalmarsundsmontén på Kalmartravet i onsdags. Förstapriset var 100 000 kronor.

Åsa Svensson vann ett montélopp med 100 000 kronor i förstapris med Dream In Matchtown i Kalmar i onsdags.

Åsa Svensson vann ett montélopp med 100 000 kronor i förstapris med Dream In Matchtown i Kalmar i onsdags.

Foto: Magnus Strömsten

MARIANNELUND2018-06-07 11:00

Åsa Svensson från Funghult utanför Mariannelund är Sveriges segerrikaste montéryttare genom tiderna. Hennes 210 segrar på drygt 900 ridna lopp och över nio miljoner kronor i inridna prispengar är imponerande siffror.

De senaste åren har hon dock dragit ner betydligt på satsningen och tävlat mer sparsamt.

I onsdags kom dock en stor framgång då hon red Dream In Matchtown som tränas av Henrik Johansson. Ekipaget startade i finalen av Kalmarsundsmontén där 100 000 kronor väntade vinnaren. Loppet ingick i V86-spelet och även om Dream In Matchtown tillhörde de mest betrodda i fältet var han inte favorit.

Ekipaget var ett av fyra på startvolten och Åsa Svensson red tidigt hästen till ledningen. Där kunde de dämpa tempot en bit för att sedan dra upp det successivt på slutrundan. In mot upploppet var saken klar och segermarginalen blev flera längder på tiden 1.15,8 över 2 140 volt.

– Hästen gick barfota och jag valde ett offensivt upplägg. Han kändes väldigt fin hela vägen och det var kul att få lyckas i ett så stort lopp, sa Åsa Svensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om