Blandat program på årets Sommartorget

Under sju kvällar i sommar bjuds det på sång- och musikunderhållning på torget i Mariannelund. En kväll är dock fortfarande vakant.

Svante Sigurdsson, Anders Nilsson och Inge Danielsson inleder sommartorget.  Bilden är från förra sommaren då trion fyllde hela Ingatorps kyrka vid en konsert.

Svante Sigurdsson, Anders Nilsson och Inge Danielsson inleder sommartorget. Bilden är från förra sommaren då trion fyllde hela Ingatorps kyrka vid en konsert.

Foto: Ivonne Svahn

Mariannelund2019-06-17 13:35

Programmet för Sommartorget i Mariannelund är spikat, med undantag av en kväll som fortfarande är vakant. Sommartorget är numera ett väl intrimmat koncept i Mariannelund varje sommar. Aktiviteten startade efter att torget byggts om till en mer grönskande plats med "små rum" och en scen.

Emilkraften tillsammans med bygdens föreningar står bakom underhållningen, som brukar vara ett populärt inslag, både för turister och närboende. Årets upplaga startar på torsdag i nästa vecka då Ingatorps egna dragspelartrio Inge Danielsson, Svante Sigurdsson och Anders Nilsson går samman och underhåller.

Fredrik Anckarman medverkar med sin enmansorkester i början av juli, medan det ännu är oklart om det blir något torsdagen därpå.

– Den 11 juli är programmet ej klart. Då har vi inte hittat någon förening som tar sig an arrangemanget, säger Robert Glader, verksamhetsledare på Emilkraften.

Hanna Karlsson och Susanna Antonsson underhåller i mitten av juli och därefter äntrar Lennart "Örten" Larsson, som många känner igen från Lifvens, scenen.

I början av augusti återkommer Inge Danielsson som ledare för Cittragruppen. Idrottsföreningen HMIS är nya medarrangörer och avrundar årets sommarprogram. Åskådarna får då höra Dave Rosewood som flyttat från USA till Mariannelund. Han tar med sig sitt band "Rough riders".

Robert Glader är nöjd:

– Det känns jättebra och är ett blandat program och det är roligt att få med idrottsföreningen som ny arrangör, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om