Brandmän får uppskattning av stugägare i Mariannelund

J.F Hildebrandt är stugägare i Mariannelund. Han brinner för Sverige och svenskarna och vill visa hårt prövade brandmän sin uppskattning.

Liten stuga för rekreation efter hårt arbete

Liten stuga för rekreation efter hårt arbete

Foto:

Mariannelund2018-07-27 17:00

Arbetet med att släcka skogsbränderna runt om i Sverige har blivit internationellt uppmärksammat. Nu vill en tysk stugägare i Mariannelund visa, att han uppskattar brandmännens tuffa jobb genom att bjuda dem till sig och låta dem få njuta av att bli ompysslade. Han ställer sin gäststuga till förfogande för en veckas vistelse nära naturen i lugn och ro.

Detta är sannerligen en handfast uppskattning, som har spritts via en sida på Facebook. Sidan är skapad för att ge turister, speciellt tyska, möjlighet att lära känna vårt land och kanske hitta sitt drömställe någonstans. Nu vill man också komma i kontakt med tröttkörda brandmän, som kan få en hel veckas gratis rekreation i en röd stuga med vita knutar. Den ligger avskilt och lugnt. Här kan man ladda batterierna inför nästa uppdrag och få lite avstånd till det tuffa arbetet med skogsbränder, var än i Sverige det har varit.

– Det är så självklart för oss att vi vill visa hur tacksamma vi är för det de gör. Det är innerligt ment, säger J.F Hildebrandt, stugägare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om