Butiken prisades för sin framåtanda

Ica Nära blev en av pristagarna under årets näringslivsgala. "Det kändes väldigt kul och spännande", säger handlaren Maria Hannah.

John och Maria Hannah har stått vid rodret i butiken sedan 2018 och i somras köpte de fastigheten där butiken ligger. För sina satsningar belönades de med Årets ta-sig-församhet"-priset på Eksjös näringslivsfest.

John och Maria Hannah har stått vid rodret i butiken sedan 2018 och i somras köpte de fastigheten där butiken ligger. För sina satsningar belönades de med Årets ta-sig-församhet"-priset på Eksjös näringslivsfest.

Foto: Privat

Mariannelund2023-11-17 18:00

Under torsdagens näringslivsgala i Eksjö prisades Ica Nära i Mariannelund i kategorin "Årets ta-sig-församhet" för sina stora satsningar i butiken. 

– Vi visste att vi var nominerade men inte att vi skulle få priset förrän det delades ut. Det kändes väldigt kul och spännande och det är första gången som vi får pris för något. Känslorna tog över helt och hållet faktiskt, säger Ica-handlaren Maria Hannah.

undefined
"Det känns som om att vi är på rätt spår och det här blir en bekräftelse på det", säger Ica-handlaren Maria Hannah om priset.

I somras köpte handlarna loss fastigheten de verkar i och har planer på att bygga om både in– och utvändigt. En bemannad charkdisk, fler ekologiska produkter och en snabbkassa är några av kundernas önskemål i butiken.

– Det känns som om att vi är på rätt spår och det här blir en bekräftelse på det. Med den här ombyggnationen tänker vi att vi ska tillgodose kundernas behov och försöka skapa den butik som de vill ha, vi vill bli förstahandsvalet, säger Maria Hannah.

Vad ska göra just er butik speciell?

– Det som vi skapar nu är speciellt eftersom vi utformar den tillsammans med kunderna, de har fått komma med mycket förslag och vi pratar med dem om deras önskemål varje dag i butiken.

Ni har haft stor personalomsättning i butiken, vad beror det på?

– Det har gått i vågor men vi förlorade ganska många på ett bräde inför sommaren för två år sedan, av olika anledningar. Det tar tid att rekrytera men nu känns det som att vi är på banan igen, vi har fått in fantastiska personer med engagemang för butiken, säger Maria Hannah.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!