Ingen oro för kundtapp trots nyetablering i grannorten

Byggmax platschef i Mariannelund är inte orolig för kundtapp trots att byggkedjan nyligen öppnat, bara två mil bort, i Hultsfred.

Byggmax i Mariannelund har stora lagerytor och en stor brädgård. Platschef Gustav Granberg tror att butikerna i Mariannelund och Hultsfred kommer kunna dra nytta av varandra.

Byggmax i Mariannelund har stora lagerytor och en stor brädgård. Platschef Gustav Granberg tror att butikerna i Mariannelund och Hultsfred kommer kunna dra nytta av varandra.

Foto: Linda Jonzon

Mariannelund2022-04-17 08:00

– Vi ser bara fördelar. För oss som verksamheter finns det många positiva synergier, säger platschef Gustav Granberg.

Han är positiv till att deras kunder från Hultsfred får närmre till en annan butik. Samtidigt har inte försäljningsstatistiken gått ner.

– I dagsläget ser vi inte att vi tar av varandra. Byggmax i Hultsfred når nog framförallt hultsfredsbor som inte åkt till oss tidigare.

Enligt Granberg har tillväxten nationellt sett varit god under flera år. Han menar att tillgängligheten är en del av strategin och att närliggande butiker i andra delar av landet drar nytta av varandra.

Han hoppas att de ska kunna samverka på personalsidan.

– Där finns det en enorm kapacitet. Är vi kort om folk så har vi kollegor som kan hjälpa till bara två mil bort, och tvärtom.

Vad säger personalen om att eventuellt jobba i olika butiker?

– Det är alltid något som sker frivilligt. Vi har medarbetare som har åkt runt i hela landet och avlastat där det behövs. För vissa är det utvecklande, andra tycker inte det och då jobbar man inte så.

I dagsläget jobbar sex personer i butiken i Mariannelund. 

Gustav Granberg resonerar vidare att kunderna kan ha fördel av närheten till flera butiker. En vara som tagit slut på ena stället kan finnas på det andra.

– Och även om grundutbudet är detsamma, finns vissa skillnader i vilka produkter man lagerhåller.

Han ser inga risker för konkurrens.

– Byggmax i Mariannelund har unika förmågor sett till storleken och vad vi kan lagerhålla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!