Caféet ska öppnas så snart som möjligt

"Vi tittar på en interim lösning under hösten och vintern." Det säger Filmbyns projektledare Robert Glader kring frågan vad som ska ske med cafélokalerna i Filmbyn.

Robert Glader, projektledare för Filmbyn Småland hoppas på en snar lösning.

Robert Glader, projektledare för Filmbyn Småland hoppas på en snar lösning.

Foto: Ivonne Svahn

Mariannelund2018-09-28 06:00

– Det här var inget vi ville ha och det påverkar oss givetvis, säger Robert Glader om att Filmbyns hyresgäst Zedigs försattes i konkurs i måndags och att Filmbyn därmed plötsligt kom att stå utan ett café.

Filmbyn jobbar nu för att lösa situationen om än tillfälligt.

– Vi kommer att dra igång en caféverksamhet i lokalerna. Vi vet inte hur länge det dröjer men inom några dagar är vi igång, säger Robert Glader bestämt..

LÄS MER: "Vi mäktade inte med det längre"

Väldigt mycket av inventarierna som varit i caféets regi och lokaler tillhör fastigheten och därmed Filmbyn Småland. Det innebär i praktiken att det inte blir "rent hus" och att det går att starta café i lokalerna så fort konkursförvaltaren tillåter.

– Hade vi bara fått så hade vi startat i tisdags (dagen efter konkursen), säger han.

Konkursen påverkar naturligtvis genom att Filmbyn och dess fastighetsbolag tvingas lägga tid och kraft på att hitta en lösning för att få igång ett café. Men enligt Robert Glader hade man redan innan startat en process, ifall glassföretaget inte ville vara kvar efter årsskiftet, då avtalet skulle gått ut.

– Det är ett styrelsearbete som pågår. Zedigs ville bara skriva ett avtal på ett år. Det optimala hade varit på längre tid men det var inget vi stred för eftersom företaget var nytt och man ville känna hur man ville ha det. Vi har levt i flera år med att det händer saker man inte räknat med och att det finns hörn att runda, säger Robert Glader.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om