De satsar på padelbana i Mariannelund

Nu står det klart. Det blev "ja" för ett arrende och en utomhuspadelbana i Mariannelund.

"Padel har verkligen gått hem bland folket och vi vill utveckla vår verksamhet. Det är kul att hänga med i svängarna." Rasmus Samuelsson och Olivia Wirensjö satsar på utomhusbana för padel i Mariannelund.

"Padel har verkligen gått hem bland folket och vi vill utveckla vår verksamhet. Det är kul att hänga med i svängarna." Rasmus Samuelsson och Olivia Wirensjö satsar på utomhusbana för padel i Mariannelund.

Foto: Ivonne Svahn

Mariannelund2021-05-14 15:00

 Nu väjer Rasmus Samuelsson och Olivia Wirensjö att satsa vidare och hoppas att under sommaren ha klart en padelbana i Tennisparken intill Julles. 

– Vi har precis fått godkänt arrendet från kommunen, berättar Rasmus Samuelsson. 

– Vi har gått och hoppats på att det skulle gå igenom så det var väldigt skönt att få svaret. Nu börjar det bli verklighet av det hela. 

Padelbanan blir Rasmus Samuelsson och Olivia Wirensjö andra stora satsning i Mariannelund. I februari 2020 öppnade de tillsammans Samson´s gym på Centralgatan. 

– Vi fick en väldigt bra start. Sedan började folk bli mer försiktiga så vi har märkt av en skillnad mellan februari, mars, april i år jämfört med förra. Nu är folk mer medvetna om att de inte ska vara så mycket bland andra. Men första året skulle jag ändå säga var över förväntan. 

Men idéerna tog inte slut där. Bara några månader efter öppningen började de fundera på att utöka verksamheten med en padelbana. Att de nu vågar satsa menar Rasmus Samuelsson är naturligt. 

– Vi har fått lite blodad tand efter att ha startat gymmet och vill utvecklas. Vi ser att padel går hem hos folk. Nästan varenda padelbana verkar vara fullbokad så det känns som en bättre grej än att öppna gymmet till och med.

När exakt utomhusbanan kan stå färdig vågar han inte lova. 

– Vi har inte hunnit kolla upp leverantör och leveranstider än utan ska titta på det i dagarna. Men vi hoppas såklart på att banan ska kunna öppna i sommar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!