De ska erbjuda cyklar i filmlandskap

Den som vill ta cykeln till turistmål som Katthult och Bullerbyn i sommar kan hyra en cykel vid Filmbyn i Mariannelund. Carina Eldåker och Carina Engqvist ska starta verksamheten i vår.

Carina Engqvist och Carina Eldåker ska driva Cykla i Filmlandskapet Småland.

Carina Engqvist och Carina Eldåker ska driva Cykla i Filmlandskapet Småland.

Foto: Magnus Strömsten

Mariannelund2019-12-15 10:00

Det är två gånger Carina som filat på idéen tillsammans och nu är redo att börja lansera sitt företag "Cykla i Filmlandskapet Småland".

– Verksamheten ska utgå från Filmbyn i Småland och därifrån finns såväl Katthult som Bullerbyn på lagom cykelavstånd. Tanken är att man ska avsätta en dag och ta riktigt god tid på sig och stanna upp längs vägen och ta sig ett dopp i en sjö eller plocka lite smultron i dikeskanten. Man kan välja att cykla till Bullerbyn eller Katthult eller både och för den som orkar, säger Carina Eldåker.

De siktar på att ha ett 20-tal cyklar när verksamheten drar igång i maj nästa år.

– Cyklarna ska ha en mobilhållare på styret så man kan hitta rätt med hjälp av gps, men vi kommer även ha vanliga kartor för den som önskar med fler sevärdheter i trakten utmärkta, säger Carina Engqvist.

Finns det ett intresse för att hyra cyklar?

– Vi har hört att turister efterfrågat den här tjänsten. Många väljer att resa med buss och tåg numera och då behövs tillgång till cykel för att ta sig ut i trakten och se sig omkring, säger Carina Engqvist som driver företaget som ett sidoprojekt tillsammans med Carina Eldåker.

– Vi jobbar med det här på kvällar och helger och sedan blir det ju en intensiv säsong i sommar. Vi gör en satsning på tre år i första hand så får vi se hur väl det slår ut, men vi tror mycket på konceptet, säger Carina Eldåker.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!