De tar över den anrika biografen

Gunnar Sand som drivit Mariannelunds bio i 30 år visade sin sista film under juldagen. Nu tar Mariannelunds-paret Ida och Martin Österman över.

Martin och Ida Österman tar över driften av Mariannelunds bio. Nu väntar en period då paret ska lära sig alla rutiner innan första filmen visas för publik.

Martin och Ida Österman tar över driften av Mariannelunds bio. Nu väntar en period då paret ska lära sig alla rutiner innan första filmen visas för publik.

Foto: Privat

Mariannelund2019-12-26 14:00

– Det är jättelång tid. Det är lite vemodigt är det. Men lika mycket kul att jag kunde lämna över till nya, som kommer in med ny energi, säger Gunnar Sand. 

Anledningen till att han nu lämnar över stafettpinnen är att han ska flytta till Västervik. 

Den 30 år långa karriären har gett många minnen, Gunnar Sand nämner några: 

– Förhandsvisningen av Emil i Lönneberga, den tecknade. Då ledningen av SF och alla möjliga kom och jag hade en VIP-visning. Att vi fick fira 100-årsjubileum för några år sedan, det är inte alla biografer som får göra det. 

Vad kommer du att sakna mest med att driva bion?

– Det bör vara filmerna. Det finns massor, men kanske roligast på något sätt är de filmerna som det inte kommer så mycket folk på, som ändå varit väldigt bra, säger Gunnar Sand.

För 30 år sedan tog Gunnar Sand över driften från Anders Österman (nu Johansson). Nu återgår driften till familjen Österman, då Anders dotter Ida axlar rollen med sin make Martin Österman. 

– Det känns väldigt spännande, fjärilar i magen, säger hon.

– Samtidigt är det roligt att ta sig an nya utmaningar och prova nya saker, fyller Martin Österman i. 

Kommer ni göra några förändringar?

– Till att börja blir det inga förändringar, men sen får vi se om det är något som man vill ändra senare när man blivit lite varm i kläderna. Det är dumt att ändra innan man vet hur allt funkar, det kan ju sluta med att inget fungerar, säger Martin Österberg. 

Biografen ägs av företaget Videvox. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om