Duo dömda för grov misshandel överklagar

De två män som dömts till fängelse för en grov misshandel i Mariannelund i början av maj överklagar nu domen. En av dem anser sig ha alibi.

Två män dömda för en grov misshandel i Mariannelund har överklagat sina domar. En av dem anser sig ha alibi.

Två män dömda för en grov misshandel i Mariannelund har överklagat sina domar. En av dem anser sig ha alibi.

Foto: Ivonne Svahn

Mariannelund2019-07-26 22:00

Männen, en i 20-årsåldern och en i 60-årsåldern, dömdes i början av juli till längre fängelsestraff för en grov misshandel i en lägenhet i Mariannelund.

Eksjö tingsrätt anser det vara bevisat att de sökte upp en man i hans hem. Där utdelade de flera slag mot dennes ansikte och huvud med både knytnävar och ett pistolliknande föremål. Den grova misshandeln har enligt tingsrätten skett inför mannens fru och barn och även fortsatt efter att mannen fallit till golvet, i det närmaste medvetslös.

Eksjö tingsrätt bedömde misshandeln som grov där offret fick flera skador i huvud och i ansikte. Skadorna mannen fått styrks av vittnen som berättat om händelsen. Rätten beskriver i domen att misshandeln kan ge målsäganden "relativt allvarliga långvariga besvär som är svåra att helt komma tillrätta med".

Den äldre mannen dömdes till fängelse i ett år och sex månader. Den yngre dömdes till ett år och tre månader då han fick ett kortare straff på grund av sin låga ålder.

Männen ska även solidariskt betala skadestånd på 23 000 kronor.

I sitt överklagande till Göta hovrätt menar den äldre mannen att bevisningen mot honom inte är tillräcklig. Han hävdar att han befann sig på en annan plats och påstår sig ha ett alibi.

Den yngre mannen vill i första hand att åtalet ska ogillas, i andra hand att straffet ska mildras. Han anser att Eksjö tingsrätt, mot hans nekande, gjort en felaktig bedömning av bevisningen då han inte kunnat pekas ut vid fotokonfrontationer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om