Eksjö Stadsfest satsar – gratis i år

Eksjö Stadsfest satsar i år extra mycket på familjelördagen, då det är gratis för besökarna. Helt enkelt för att man vill visa upp Eksjö och ge en känsla av stadsfestens atmosfär.

Stadsfesten är inte bara trångt framför scenen och inträde på kvällen. På familjelördagen sjuder stadsbilen av massa gratis aktiviteter och underhållning.

Stadsfesten är inte bara trångt framför scenen och inträde på kvällen. På familjelördagen sjuder stadsbilen av massa gratis aktiviteter och underhållning.

Foto: Ivonne Svahn

Mariannelund2018-08-24 05:00

Eksjö

– I år har vi satsat extra mycket på vår familjelördag där vi ordnat olika aktiviteter för alla åldrar, säger Maria Stejdahl, ordförande i Fiesta Eksjö, som genomför stadsfesten.

Dagen innehåller aktiviteter såsom träningspass, yogapass, familjegympa, hoppborgar, ansiktsmålning, dansuppvisningar. Har man lust att simma och bada och löst tvådagarsbiljett så erbjuds gratis bad i samhallen.

På stan gör Hemvärnets musikkår ett extra framträdande och det blir sång och musikframträdanden av olika slag på olika scener.

Eksjös egna band Oakland, som alltid brukar dra mycket folk, spelar under eftermiddagen på Kyrkbacksgårdens scen.

Magic Kjell trollar bland festivalbesökare och Anders Jacobsson, författare till Sune och Håkan Bråkan leder en sagostund. Gustaf Wigelius, känd från Talang, finns också inbokad.

De som är bilintresserade bjuds dessutom på något extra. Förutom att en bilfirma visar bilar kommer Eksjös egen bilbyggare Lukas Koos. Lukas Koos har vunnit i stort sett allt man kan vinna inom denna genre.

På lördag kommer han ställa ut en del av sin exklusiva samling på Eksjö stadsfests familjelördag och enligt Fiesta Eksjö finns det möjlighet attt provsitta en av världens snabbaste bilar en Nissan GTR.

Eller kanske känna sig som James Bond i en 00Z? Lukas sambo Madeleines bil står för ett välljudat tema med sin ombyggda Honda Civic.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om