En person omkom vid trafikolycka

En person omkom vid en trafikolycka utanför Mariannelund under fredagskvällen.

Polisen vet inte exakt hur olyckan i Mariannelund gick till då en person omkom. Bland annat vet man ännu inte vem som körde bilen.

Polisen vet inte exakt hur olyckan i Mariannelund gick till då en person omkom. Bland annat vet man ännu inte vem som körde bilen.

Foto: Jimmy Karlsson

Mariannelund2018-08-24 17:51

Vid olyckan ska personbilen, som två män färdades i, av okänd anledning ha kört in i någon form av stolpe på väg 40 utanför Mariannelund i riktning mot Vimmerby. 

När den första personen kom på plats efter olyckan hade de två männen tagit sig ur fordonet. De båda männen fördes i ambulans till sjukhus med allvarliga skador.

En av de båda männen avled senare av sina skador. Under lördagsförmiddagen fick polisen tag i anhöriga som nu informerats om händelsen.

– Vi vet inte vem av de två som framfört fordonet, vi håller på att utreda det i detta nu, sa Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen region Öst, på fredagskvällen.

Brottsrubriceringen är initialt vårdslöshet i trafik och polisen har tagit beslut om att ta fordonet i beslag. Rubriceringen kan komma att ändras.

I samband med olyckan stängdes vägen av i båda riktningar och det bildades långa köer vid platsen under en timmes tid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!