Fastighet och verksamhet är till salu

Fastigheten som inrymmer en bygg- och järnhandel Mariannelunds byggvaror/Bolist vid riksväg 40 i östra Mariannelund är till salu.

Fastigheten och bygghandeln invid riksväg 40 i Mariannelund söker ny ägare.

Fastigheten och bygghandeln invid riksväg 40 i Mariannelund söker ny ägare.

Foto: Simon Wikström

Mariannelund2020-06-19 09:00

Det som en gång varit Smålands krafts tidigare kontors- och driftlokaler i Mariannelund och som senare, under ett antal år, varit bygg- och järnhandel i Mariannelund, Mariannelunds bygghandel/Bolist är till salu.

Fastigheten invid riksväg 40 omfattar affärs-, produktions- och kontorslokaler, lager och förråd samt över 8 000 kvadratmeter mark- och tomtyta.

– Är du intresserad? Vi bara gör så här, så får vi se vad som händer, kommenterar ägaren till fastigheten och byggvaruhandel Gullmar Johansson.

Tänker du avveckla affären?

– Det finns inga sådana planer överhuvudtaget. Fastigheten ligger ute till försäljning för de som är intresserade, säger han.

Kommer du ha byggfirman kvar efter en försäljning?

– Jag kommenterar det inte. Det ligger som sagt ute till försäljning, säger Gullmar Johansson.

Mäklare Erik Wärme vid Svensk Fastighetsförmedling säger fastigheten säljs men att det också kan bli så att även rörelsen byter ägare.

– Det finns lite konkurrens inom byggvaror men vill man så kan man köpa den också, säger Erik Wärme.

– Det är viktigt att vi hittar någon som vill etablera sig och fortsätta ha ett företag på orten. Vi hoppas att det finns något företag i närområdet som behöver lite större lokaler eller alternativt lageryta. Vi får se vilken köpare vi hittar.

Är en industrifastighet i Mariannelund lätt att sälja?

– Vi kanske inte hittar en köpare första dagen utan det kan ta ett halvår, säger han. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!