Fest i parken lockade många

Musikfesten ”Sommar i parken” hölls detta år i Herrgårdsparken, efter att ha behövt flytta inomhus på grund av regn de två tidigare åren.

Foto: Roelof Stroetinga

Mariannelund2018-07-08 11:00

På grund av fotbolls-VM började arrangemanget denna gång fyra timmar tidigare än vanligt. Detta var femte upplagan av Sommar i parken.

– Herrgårdsparken är en fantastisk miljö och därför är vi glada att kunna arrangera en mötesplats som alla kan ta del av, säger Peter Salminen, en av arrangörerna.

Evenemanget lockade en stor publik denna dag.

– Det är jätteroligt att så många gamla Mariannelundsbor har kommit hit för att sjunga, spela musik eller bara för att njuta av den härliga musiken. Helt fantastiskt, tyckte Peter Salminen.

Många hade med sig egna fikakorgar och slog sig ner i gräset. Artisterna bjöd på en bred skala av musikunderhållning. Bland de medverkande fanns ”Disco Fever”, som spelade gamla discohits, Annelie Rimås med Per-Johan Fröjelid som spelade bland annat ”Through the fire”. The Razz Band från Västervik började på 80-talet och höll på till 1998. Dagens konstellation var mest de senaste medlemmar och några gästartister, som bland annat Monica Pålsson, Peter Salminen och Nisse Bulow. Bandet uppstod för en dag och framförde flera kända låtar. Det blev en blandning av lite Springsteen, Eugene Lewis och bandet Blackberry Smoke.

Artisten och forne Mariannelundsbon Simon Lockström kan i dag leva på sitt musikintresse. Han berättar att han fick mersmak för sång, dans och teater vid ”Bullfesterna” i Mariannelund och uppträder i dagsläget både i Sverige och utomlands. De övriga artisterna var ”Russinorkestern” och William Isaksson, Mariannelunds egen pianovirtuos.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om