Filip från Mariannelund deltar i Robinson

Äventyrsguiden Filip Johansson, 32 år, från Mariannelund deltar i årets Robinson. "Det är bland det största jag gjort", säger han.

"Jag känner mig bekväm och stolt över att jag sökte och vågade tacka ja". Filip Johansson från Mariannelund deltar i årets Robinson på TV4.

"Jag känner mig bekväm och stolt över att jag sökte och vågade tacka ja". Filip Johansson från Mariannelund deltar i årets Robinson på TV4.

Foto: Patricia Recourt/TV4

Mariannelund2022-03-07 12:50

Filip Johansson är uppvuxen på gården Rockan mellan Ingatorp och Mariannelund. Nu är han aktuell som deltagare i Robinson på TV4.

– Jag har varit med om en del stora äventyr men det här tillhör ändå ett av mina topp tre. Tillsammans med att utbilda mig till äventyrsguide i Nepal och att jobba som forsränningsguide i Japan. 

Redan efter gymnasiet gav Filip Johansson sig ut i världen på jakt efter äventyr. Han har bland annat varit volontär i Tanzania, backpackat i Asien, jobbat i Norge och Kanada samt cyklat från Oslo till Prag. 2016 tog han beslutet att livnära sig på sin passion och har sedan dess arbetat som äventyrsguide bland annat för ishotellet i Jukkasjärvi. 

– Redan som ung kände jag ville ut på äventyr och uppleva världen. Jag hade en längtan efter att få leva som i sagornas värld. Men efter ett tag när man har upplevt mycket inom äventyr börjar man fundera på vad man vill mer. Jag kände att jag behövde göra något nytt och testa mig själv på ett sätt som jag inte gjort innan, pröva mina gränser. Därför ansökte jag till Robinson. 

undefined
Filip Johansson ingår i lag Syd tillsammans med Per Grape, Hanna Bergwall, Fran Robles, Eva Andersson och Isabella Resmark.

Han blev uttagen som en av tolv deltagare. 

– När de meddelade att jag kommit med var det mycket känslor. Jag vet att jag tänkte: "Varför väjer de ut lilla mig?" men kände att det var en chans jag inte kunde tacka nej till.  Det var länge sedan jag var så nervös. Jag har tidigare varit rätt skygg med att medieprofilera mig så det här var något helt nytt. 

Sedan bar det under förra sommaren iväg till Dominikanska republiken för inspelning. 

– Det var tuffare än vad jag trodde. Jag visste att vi skulle komma att kämpa mot värme, regn, fuktigheten, hungern, med att hålla samman gruppen och delta i fysiska tävlingar. Så på ett sätt var det väntat men ändå inte. Man lever i en ovisshet hela tiden och matfrågan blir verkligen en diskussion.  

Efter en lång väntan har nu Robinson premiär den 20 mars på TV4 och TV4 Play. För Filip Johansson är det en lättnad att nu kunna berätta för vänner och familj vad han har varit med om. 

– Det känns jättebra att deltagarlistan äntligen är ute. Jag har behövt mörka mycket och det har varit tufft att försöka ha ett bra alibi. Inte ens mina föräldrar visste om detta så mamma fick lite av en chock nu när jag berättade. Nu ser jag verkligen framemot att programmet ska börja sändas. Jag ska försöka njuta så mycket som möjlig av det här nya kapitlet i mitt liv.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!