Filmbyn presenterar en stor nyhet för året

Under onsdagen öppnade Filmbyn i Mariannelund och man kan samtidigt presentera en nyhet för alla Emil i Lönneberga älskare, "Det blir ett trippel jubileum", säger Ingela Nilsson Nachweij, verksamhetschef.

Under onsdagen (3 maj) öppnade Filmbyn i Mariannelund för i år.

Under onsdagen (3 maj) öppnade Filmbyn i Mariannelund för i år.

Foto: Ivonne Svahn/Magnus Strömsten

Mariannelund2023-05-03 11:30

Filmbyn i Mariannelund är en utställning där besökarna får uppleva klassiska inspelningsmiljöer från Astrid Lindgrens filmvärld. Nu har man öppnat sina dörrar för allmänheten för i år och nytt för 2023 blir en del till Emil i Lönneberga utställningen.

– Vi har fått in Emils originalsäng så vi kommer ha en helt ny del bredvid snickerboa. Det vi satsar på är Emil då den tredje filmen fyller 50 år, boken 60 och den animerade filmen 10 år. Så det blir ett trippel jubileum. Det känns jättebra att vi kan presentera en nyhet för i år och att återbesökare kommer att få se något nytt, säger Ingela Nilsson Nachtweij som är verksamhetschef på Filmbyn.

undefined
Emils orginalsäng är årets nyhet på Filmbyn.

Besökarna kommer även i år få chansen att tävla.

– Vi kommer ha en Tik-tok-tävling och vinnaren kommer att få ett säsongskort till nästa år. 

Ingela Nilsson Nachtweij har nu länge sett fram emot att öppna för året och hon lägger märke till att utställningen betyder mycket för många.

– Bokningsläget ser bra ut och det betyder väldigt mycket. Jag har haft besökare som kommit ut gråtande för att det varit en sådan barndomsupplevelse. Man får sina barndomsminnen uppspelade här och det gör en väldigt berörd.

Många barnfamiljer väljer att besöka Filmbyn i Mariannelund, men Ingela vill också lägga fokus på en annan målgrupp.

– Vi vill bredda målgruppen då vi märker att äldre och vuxna tycker att det också är trevligt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!