"Alla är vi med och påverkar vår plats." Det menar Emilkraften som bjuder in mariannelundare till en samtals- och utbildningskväll om hur man som invånare kan bli en ambassadör för sin plats.
Rubriken för kvällen är "Mariannelund – vår plats på jorden".
– Det finns ju en anledning till att 1600 personer bor här, de flesta har gjort ett aktivt val när man bosatt sig i Mariannelund. Det vill vi stärka, säger Robert Glader, verksamhetsledare på Emilkraften.
Till sin hjälp har de det externa konsultföretaget Placebrander som jobbar med platsutveckling och hur man höjer attraktionen för en plats.
På vilket sätt kan en extern konsult bidra?
– Jag tror att det behövs någon som kommer in och ser det på ett annorlunda sätt än vi som är här 365 dagar om året.
– Placebrander har erfarenhet från flera orter liknande Mariannelund och har därför mött de flesta åsikterna kring mindre platser och ändå lyckats lyfta dem. Vi behöver få upp ögonen för vad som faktiskt finns.
Kostnaderna för att anlita företaget täcks av ett bidrag som Emilkraften beviljats via regionen.
Projektet ses som en förlängning av Mariannelundsviljan som för många år sedan samlade över tusen ortsbor för att ta fram förbättringsidéer.
– En hel del av de idéerna är förverkligade nu.
Veckan innan detta möte har Hyresgästföreningen bjudit in politiker, polis, ortsbor och föreningar med anledning av den ökade upplevda otryggheten i samhället. Hur ser du på en sådan träff?
– Det där med otrygghet är svårt. Känner man otrygghet då är det ju något som ligger bakom det, man kan inte säga att det inte finns. För att man ska trivas, leva på och besöka en ort så går allt hand i hand.
Robert Glader ser inte något negativt med det mötet utan menar att man belyser olika saker.
– Vi vill lyfta det som är positivt, men man kan inte blunda för att det finns saker som inte är bra, de sakerna ska vi jobba vidare med.
Vad har du för förhoppningar?
– Att vi ska få ett förändrat mindset, en annan inställning till saker och ting.
Efter mötet ska Emilkraften och konsultföretaget ta fram ett arbetsunderlag att jobba vidare med. Enligt Glader är det svårt att i dagsläget säga vad det landar i.
– Det här är ett arbete som vi gör tillsammans, och då menar jag inte Emilkraften och någon myndighet utan alla som vill Mariannelunds bästa.
Mötet är den 15 november. Det är öppet för alla intresserade men kräver föranmälan.