Här är pristagarna på årets Näringslivsfest

Årets företagare i Eksjö kommun är en Mariannelundsbo – igen. Nyss fick en glatt överraskad Markus Kyllenbeck den fina utmärkelsen på Näringslivsfesten på Olsbergs Arena. Och Årets turistföretag finns i Ingatorp, nämligen Regnbågsdalens Café & Guesthouse.

Årets företagare Markus Kyllenbeck tar emot utmärkelsen på Näringslivsfesten på Olsbergs Arena i Eksjö.

Årets företagare Markus Kyllenbeck tar emot utmärkelsen på Näringslivsfesten på Olsbergs Arena i Eksjö.

Foto: Carina Engqvist

Mariannelund2018-10-25 22:41

Det vimlade av företagare på årets stora Näringslivsfest i kväll. Biljetterna har gått som smör och lite extra spänning mellan förrätt, efterrätt och program med utlovad ”magi och humor” var det förstås för alla nominerade företagare.

Varje år uppmärksammas kommunens företagare under Näringslivsfesten. För att komma ifråga ska företaget vara nominerat och det är fritt fram för alla att nominera vilket företag man vill. Priset Årets Företagare ges ut av Företagarna Jönköpings Län i samarbete med näringslivet och kommunen och precis som i fjol gick det till en Mariannelundsföretagare. 2017 var det Mikael Wiktorsson på Mariannelunds Maskin och reparationsverkstad som fick motta utmärkelsen, i år en glad Markus Kyllenbeck, som bland annat äger och driver Reveljen Fastighets AB. Han kan stoltsera med följande motivering:

”Landsbygdens utveckling är beroende av entreprenörer! Genom sitt samhällsengagemang i kombination med stor erfarenhet från affärsvärlden lyckas Årets Företagare med ”omöjliga” bedrifter år efter år. Årets Företagare är entreprenören som snabbt tar chansen när den uppkommer och enträget håller fast vid tanken på att lyckas ända fram till målgång. Vilket nu sätter Eksjö kommun och Mariannelund på den globala världskartan. Årets Företagare har genom att lyssna på omgivningen satt ihop pusselbitar och i samverkan med seriösa investerare skapat en jättesatsning i Mariannelund. Där industrifastigheter som annars riskerat att förfalla blir istället hemvist för ny teknologi i Mariannelund".

Eksjö kommun delade ut pris till Årets Turistföretag 2018 och det gick till Karina och Gunnel Ekblad, som driver Regnbågsdalens Café & Guesthouse i Ingatorp. Man prisas för att man "med framåtanda och målmedvetenhet har skapat förutsättningar för ett året runt-baserat stabilt turistföretag med boende, aktiviteter, mat och caféupplevelse. Företaget har hela tiden siktet inställt på vidareutveckling. Allt levereras med en hög kvalitetsnivå. Regnbågsdalens Café & Guesthouse arbetar på ett professionellt sätt med marknadsföring och utnyttjar de sociala medierna effektivt".

Under kvällen delades också priser ut till Blomsterboden Eksjö (Årets Butik), Spakarps Plantskola (Årets Landsbygdsföretag), Lunnagårds Sjukhem AB (Årets Integrationspris) och Lindholmsgruppen i Eksjö (Årets Ta-sig-församhetspris).

Karina och Gunnel Ekblad, Regnbågsdalens Café och Guesthouse, blev Årets Turistföretag 2018.
Karina och Gunnel Ekblad, Regnbågsdalens Café och Guesthouse, blev Årets Turistföretag 2018.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!