Här kan du sommarjobba som filmare

Sommarens roligaste sommarjobb? Det kan filmkollot i Mariannelund bli. Deltagarna får nämligen betalt för att lära sig göra en film.

Anna Mellergård, som arbetar med att utveckla Filmbyn, bjuder in til filmkollo där deltagarna får betalt.

Anna Mellergård, som arbetar med att utveckla Filmbyn, bjuder in til filmkollo där deltagarna får betalt.

Foto: Bertil ANdersson

Mariannelund2018-06-05 22:00

Mariannelund

Region Jönköpings län har, som ett av många uppdrag, uppdraget att jobba med feriepraktik.

– Då har man valt att starta ferieskola på tre platser. De andra kring bild och form samt dans hade de planerat in. Men sedan strandade det med lokaler och då var jag på hugget, säger Anna Mellergård, Filmbyn Småland, om hur filmaktiviteten kom att hamna i Mariannelund.

Ungdomar mellan 16 till 19 år bjuds in till filmkollot.

Martin Klevegård, professionell regissör och fotograf, som är verksam som konsulent för film och kultur i Region Jönköpings län, leder de aktuella dagarna.

– Han undervisar och hjälper ungdomarna att göra en film tillsammans. Det är ett betalt feriejobb. Det är inte mycket betalt men det kostar ingenting att vara med. Det borde det göra men det gör det inte, säger hon.

Under filmkollot mellan den 2-8 juli är ambitionen att ungdomarna ska skapa en film tillsammans.

Fokus kommer bli Mariannelund och utmaningen är att den ska kunna bli en reklamfilm för Filmbyn Småland eller för Mariannelund.

– Den ska visas och jag tror den den kommer hamna på Youtube, på Filmbyns hemsida och regionens. Vi ska hitta bra sätt att visa den, lovar Anna Mellergård.

Ett tiotal platser finns tillgängliga och Anna Mellergård, som tar emot intresseanmälningarna, vill helst ha in dem så snart som möjligt.

Eftersom det är ett projekt inom Region Jönköping riktas feriejobben, trots Filmbyns geografiska läge, enbart till ungdomar inom Jönköpings län.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om