Köttbullefesten blev en succé: "Knökat på torget"

Maten sålde slut, EPA-utställningen lockade många och Livfens drog stor publik. Efter köttbullefest och öltält summerar arrangörerna bakom eventet en lyckad helg. "Jätteroligt", säger Emelie Lundell.

Ballonger och popcorn till alla barn! Arrangemanget hade besök av bland annat brandkåren, Mariannelunds karamellkokeri och Stjernbergs. Dessutom serverades köttbullar på Paj, Pytt och Pilsner.

Ballonger och popcorn till alla barn! Arrangemanget hade besök av bland annat brandkåren, Mariannelunds karamellkokeri och Stjernbergs. Dessutom serverades köttbullar på Paj, Pytt och Pilsner.

Foto: Privat

Mariannelund2024-08-19 21:00

"Vi kunde inte drömma om en bättre köttbullefest" skriver arrangören Mariannelundsbygdens samhällsförening på sociala medier. Hela lördagen fylldes torget av aktiviteter för hela familjen innan kvällens öltält med mat och musikunderhållning öppnade och tog över.

– Det var jättemycket folk, hela dagen var det knökat på torget. Jätteroligt! Vårt mål är att alla aktiviteter ska vara gratis och att alla ska kunna komma, säger Emelie Lundell, sekreterare i föreningen. 

På menyn stod förutom föreningen Hässleby SOK:s motionslopp Köttbullestafetten också bland annat hoppborg, cykelskattjakt, musik, trolleri och en Epa-utställning där besökare kunde rösta fram vinnare i olika kategorier. 

– Det är svårt att locka till sig ungdomar men här i Mariannelund har Epa-traktorer varit populära länge. Vi hade sex stycken som ställdes ut och det var väldigt populärt att rösta. Jag hade från början skrivit ut 150 röstlappar men fick gå och göra nya, till slut fick vi fram vinnare i tre olika kategorier, säger Emelie Lundell.

undefined
På scen stod bland annat borgmästaren Peter Fransson, Roy Ekeberg som sjöng barnlåtar, bandet Kungsgatan 13 och trollkarlen Zacharias Starlid.

Köttbullefesten har varit en tradition på orten sedan 2017, med uppehåll under pandemin, men konceptet har ändrats en del längs vägen. Förr anordnades exempelvis en köttbulletävling där invånarna kunde ställa upp med sina egna köttbullar, men den har tagits bort. Allt som allt är arrangörerna nöjda med årets version och upplaga av festen.

– Det var ett bra år förra året också men jag torr att det var ännu bättre i år. Vädret gjorde mycket, det var sol och varmt och folk ville komma ut. Då blir det alltid lättare och vi är supernöjda med uppslutningen, säger Emelie Lundell. 

Senare på kvällen stod föreningen också bakom öltältet med servering och musikunderhållning. Maten kom från restaurang Prime i Vimmerby och för musiken stod Morske män och Lifvens. 

– Det var jättebra, det var cirka 400 personer inne i tältet. Vi kommer att ha en utvärdering för att se vad alla tyckte och vad vi kan göra för att göra det ännu bättre nästa år. Det vi hittills kan ta till oss är att det på grund av ett missförstånd med ljudet blev tyst efter att Lifvens spelat klart, när tältet var öppet en stund till och folk ville stanna och dansa och ha roligt. Så skulle det inte ha varit och det tar vi med oss till nästa gång, planeringen är redan i full gång inför det, säger Emelie Lundell.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!