Hjälper till att fånga stunder av lycka

De delar ett starkt engagemang för att hjälpa. Nu gör en före detta och en nuvarande Mariannelundsbo gemensam sak och arrangerar en cancergala.

Dave Rosewood, som flyttat från USA till Mariannelund spelar vid en välgörenhetskonsert i Eksjö.

Dave Rosewood, som flyttat från USA till Mariannelund spelar vid en välgörenhetskonsert i Eksjö.

Foto: Pressbild

Mariannelund2019-03-12 08:00

När Tomas Lind fyllde år ville han inte ha några presenter. Istället gav han förslaget att skänka något till cancersjuka barn. Han fick lite böcker, spel och leksaker och delade ut det på avdelning 322, avdelningen för cancersjuka barn. Initiativet fick folk att vilja skänka mer. I stället för en engångsföreteelse blev det Projekt 322 som vuxit enormt.

Ambitionen är att sprida lite glädje till barn i tuffa perioder med behandlingar. I dag behövs ingen presentation av projektet på vare sig Drottning Silvias Barnsjukhus i Göteborg, Säos i Borås, Ryhov i Jönköping eller Universitetssjukhuset i Linköping.

Ibland ges syskon och familjer möjlighet att göra något tillsammans, för att koppla bort sjukdomstankarna en stund.

– 2018 var ett år då vi kunde förmedla enskilda insatser till familjer, säger han.

I dag omfattas även Sanct Eriks sjukhuset i Stockholm av insatserna.

– Alla barn som har sjukdomen retinoblastom, en cancersjukdom som sätter sig på ögonen, remitteras dit. De blir automatiskt bortglömda då de inte är på barncancercentrum, beskriver han.

Countryartisten Dave Rosewood och Tomas Lind har båda ett brinnande engagemang att hjälpa och gör den 23 mars en gemensam insats.

– Jag har besökt hans tidigare konserter där han samlat in pengar. Han ville gärna starta en insamling så nu arrangerar vi en konsert i Pingstkyrkan i Eksjö, för att samla in pengar till våra superhjältar, säger Tomas Lind.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om