Hon är bjuden på middag hos kungen

Anna Mellergård i Mariannelund är den 14 september inbjuden till Sverigemiddag med kungafamiljen. Hon är en av tre personer från länet som bjudits in att delta tillsammans med landshövdingen.

Anna Mellergård är en av tre länsbor som i år fått en inbjudan till att äta middag med kungafamiljen.

Anna Mellergård är en av tre länsbor som i år fått en inbjudan till att äta middag med kungafamiljen.

Foto: Ivonne Svahn

Mariannelund2018-09-04 20:30

Representationsmiddagen på slottet infördes när Hans Majestät Konungen firade 40 år på tronen.

Alla landets landshövdingar får nominera fem personer med respektive från sitt län. Hovet väljer därefter ut vilka som bjuds in till middagen.

En av dem blev Anna Mellergård.

"Vi är många som beundrar och imponeras av det engagemang och den energi du lägger ner i den bygd du lever och verkar och vilket bidrar till att det blir bättre och roligare att bo där och det i sin tur skapar en positiv utveckling i alla avseende", står det i motiveringen.

Anna Mellergård blev mäkta förvånad när hon fick ett kuvert från Kungliga slottet.

– Jag hade ingen aning. Jag visste inte ens vad Sverigemiddagen var, säger hon.

– Det känns skoj och jag tror det är kul för Mariannelund också att man vill vara stolt över sin bygd. Ju mer positiva saker så sprider det till positiv kraft. Det här är en pytteliten sak i det. Filmbyn är uppenbart visuellt när man är med och värker fram något som förhoppningsvis står kvar och utvecklas, påpekar hon.

Vad säger du om du får tillfälle att prata med kungen?

– Då säger jag att jag vet att han var på Julles verkstad. Då får jag också chansen att berätta om Filmbyn och fråga om han vill komma hit med barn och barnbarn, svarar hon.

Ytterligare två länsbor har fått en inbjudan. De är Filicia Björkman som belönats för sitt fina ledarskap inom vården och Lars-Erik Fälth, mångårigt kommunalråd i Aneby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om