Hon är ny chef på Hessleby behandlingshem

Hessleby behandlingshem strax utanför Mariannelund, har efter en tids vakans på posten tillsatt en ny institutionschef.

Tina Lysholt Klintéll är ny institutionschef på Hessleby behandlingshem.

Tina Lysholt Klintéll är ny institutionschef på Hessleby behandlingshem.

Foto: Ivonne Svahn

Mariannelund2020-02-21 06:00

I somras gick Vimmerbybon Roger Lönn i pension efter att ha varit verksam på behandlingshemmet i 32 år, varav 12 år som institutionschef. En ny chef tillsattes men i slutet av året blev tjänsten åter vakant och under vintern har därför en ny rekryteringprocess pågått.

Ny institutionschef sedan ett par veckor är Tina Lysholt Klintéll. Hon har rekryterats internt då hon sedan i maj 2019 varit avdelningsföreståndare för Birka på Hessleby.

–  Innan dess var jag områdes- och enhetschef i Vetlanda kommun inom socialpsykiatri med ansvar för två boenden och ett boendestöd, berättar hon.

Tina Lysholt Klintéll säger att hon alltid varit nyfiken på Statens Institutionsstyrelse, vilket var anledningen att hon förra året sökte sig till Hessleby behandlingshem i Mariannelund.

–  Jag brinner för att jobba med människor och vill vara med och utveckla och påverka, säger hon.

Hon berättar att hon redan förra året sökt tjänsten som institutionschef och var på intervju men att hon då inte fick jobbet.

– Men jag tyckte det var bra stämning här och frågade om det fanns någon annan tjänst att söka och det fanns det, säger hon.

Hon förklarar att hon är väldigt tacksam över att ha fått jobba på en avdelning, innan hon blev institutionschef.

– Det är väldigt speciellt att jobba med tvångsvård då folk inte är här av egen fri vilja. Jag är van att jobba med dem som har vårdbehov men som tackar ja till boende. Här är det på tvång och då blir det också mer motstånd. Det handlar om motivation och rädda livet på folk. 

Vad blir utmaningen för dig i den nya roll?

– Jag får ansvar för allt som händer i alla led. Jag tycker om utmaningar och vill utvecklas. Jag tycker inte om att stå still för länge, säger hon.

Hessleby behandlingshem är idag ett av landets största LVM-hem, som tar emot klienter som dömts till tvångsvård. 120 personer är på olika sätt sysselsatta på institutionen. Behandlingshemmet har plats för 33 klienter. Idag är 27 av platserna upptagna men Tina Lysholt Klintéll säger att det snabbt kan ändras uppåt.

– Det kan ändra sig ikväll, säger hon.

I slutet av 2018 deklarerade SiS planer att bygga ut bland annat Hessleby, men något beslut om byggstart har ännu ej tagits.

– Det pågår en översyn och det är väldigt många steg kvar innan det blir klart, säger SiS pressansvarig Stefan Hell Fröding om frågan.

Tina Lysholt Klintéll har rekryterats internt på Hessleby.
Tina Lysholt Klintéll har rekryterats internt på Hessleby.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!