Hon satsar på ny butik i Mariannelund

Lotta Thörnqvist ville få utlopp för sina idéer och har nu öppnat en inrednings- och presentbutik i Mariannelund.

Många vänner och bekanta har uppmuntrat Lotta att våga ta steget och bli sin egen. Nu ger hon sin dröm en chans.

Många vänner och bekanta har uppmuntrat Lotta att våga ta steget och bli sin egen. Nu ger hon sin dröm en chans.

Foto: Josefine Antonsson

Mariannelund2021-07-08 11:00

I en liten lokal vägg i vägg med Stjernbergs Skafferi i Mariannelund finns sedan snart en vecka tillbaka butiken Inspirationsförrådet. Här säljer mariannelundsbon Lotta Thörnqvist inredning, färdiga blomsterarrangemang och konst i liten skala. Egentligen hade hon tänkt starta butiken i en bodlänga hemma i trädgården – men insåg till slut att det skulle vara bättre att börja någon annanstans.
– Vi har så många projekt hemma och ladan blir liksom aldrig färdig, skrattar hon. Men så dök den här möjligheten upp. Jag jobbar på Stjernbergs och kommer kunna ha öppet in till butiken när jag är där. Jag ska vara här så mycket jag kan övrig tid också. 

undefined
Lotta Thörnqvist älskar att bygga och restaurera. I nya butiken kommer hon att sälja både nytt och återbrukat.

Lotta Thörnqvist berättar att hon alltid gillat vackra ting och att skapa. Vänner och bekanta har ofta uppmuntrat henne att starta något eget. 
– ”Klart du ska ha en butik” har andra sagt. Tidigare har jag inte riktigt vågat ta steget, men nu tänker jag att jag ska testa.  Både jag och min sambo, som är snickare, gillar att restaurera och bygga. Tanken är att jag ska sälja både nya saker och sådant jag fixat i ordning själv. Det kommer att kunna bli lite vad som helst, som gamla lampor, fönster och dörrar, säger hon.

Utöver att få utlopp för sin kreativitet ser Lotta Thörnqvist, som ursprungligen kommer från Kalmar, särskilt fram emot alla kundkontakter. Hon har arbetat inom servicebranschen en stor del av sitt liv och sedan hon flyttade till Mariannelund 2014 har hon hunnit med jobb på bland annat Filmbyn, Stjernbergs och Blomsteraffären. Hon har också jobbat i byggfirman som sambon driver tillsammans med sin bror. 
– Jag är nog ganska service-minded och tycker det är roligt med kunder överlag. 

undefined
Många vänner och bekanta har uppmuntrat Lotta att våga ta steget och bli sin egen. Nu ger hon sin dröm en chans.

Men finns det underlag för den här typen av butik på en liten ort som Mariannelund?
– Ja, det är min känsla. Det finns ju inga direkta presentbutiker här. Många handlar förstås via nätet, men man vill gärna kunna klämma och känna på vissa saker också. Men jag vet såklart inte om det kommer gå bra, det här blir lite av ett test. 

Vad har du fått för respons så här långt?
– Folk är väldigt positiva och tycker det är kul att det händer något bra. Många butiker lägger ner, någon måste ju öppna också.  Från början tänkte jag att det bara skulle vara en sommarbutik, men om det går bra kör jag vidare. Vi får se hur det utvecklar sig.  

undefined
I butiken säljer Lotta prylar hon själv gillar, men även blomsterarrangemang och konst.
undefined
Lotta har lagt tid och energi på att skapa en trevlig och inbjudande butiksmiljö.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!