Kollegorna startar eget - "Vi vill prova våra vingar"

Efter flera års funderande tog kollegorna tag i sin dröm. Nu har de startat redovisningsbyrå med kontor i Mariannelund.

Charlotta Kyhlberg Drugge, Ingrid Svelander och Elisabeth Ek utanför kontoret i Mariannelund.

Charlotta Kyhlberg Drugge, Ingrid Svelander och Elisabeth Ek utanför kontoret i Mariannelund.

Foto: Josefine Antonsson

Mariannelund2021-12-20 08:00
undefined
Charlotta Kyhlberg Drugge, Ingrid Svelander och Elisabeth Ek utanför kontoret i Mariannelund.

Charlotta Kyhlberg Drugge från Mariannelund, Ingrid Svelander från Kisa och Elisabeth Ek från Vimmerby har under 14 år jobbat ihop på en större redovisningsbyrå i Vimmerby. Samtidigt har alla tre länge burit på en längtan att få pröva sina vingar.

– Vi har pratat om att starta något eget under en längre tid och efter sommaren bestämde vi oss. Det var nu eller aldrig. Sedan första november är vi igång och det känns jättespännande och jätteroligt, berättar Elisabeth Ek. 

Det som lockat mest med att driva eget har varit att få ta egna beslut och jobba på det sätt som de själva tycker är bäst. 

– Nu har vi större möjlighet att anpassa oss efter kunderna. Många byråer blir större och större, och det blir allt vanligare med standardiserade paketlösningar. Vi vill kunna vara mer personliga och känner mycket för det nära och lokala, säger Charlotta Kyhlberg Drugge.

undefined
Charlotta, Ingrid och Elisabeth jobbar tillsammans från kontoret minst en dag i veckan.

Företagsnamnet är BIC Redovisning & Skatt AB och kontoret, som kommer att vara bemannat måndag till torsdag, ligger i centrala Mariannelund. Charlotta, Ingrid och Elisabeth är på plats tillsammans minst en dag i veckan, men Ingrid och Elisabeth jobbar också en hel del från sina hem i Kisa och Vimmerby.  

– Det känns bra att börja här i Mariannelund, det blir lite mindre kostnader. Det är nog ett ganska typiskt sätt som kvinnor startar eget på, vi är lite försiktiga i början. Men det är också en smart placering då det inte finns så mycket konkurrens här. På sikt kommer vi även ha ett kontorsrum i Vimmerby, säger Ingrid Svelander. 

Att de utgår från olika orter ser de som en fördel, då upptagningsområdet blir större, och trots att de är en liten byrå känner de sig trygga i att ta sig an de flesta typer av uppdrag. 

– Vi är små och få men har både kunskap, erfarenhet och kontakter, säger Ingrid. 

undefined
"Det ska bli så roligt att få den här bebisen att flyga. Jag känner mig stolt och brinner verkligen för det här", säger Ingrid Svelander (i mitten).

Vad oroar ni er mest för så här i starten?
– Att vi inte ska få kunder. Samtidigt är det redan nu många som letat upp oss och hör av sig, det är såklart en boost för självförtroendet, säger Charlotta. 

Hon berättar att de än så länge inte får jobba med sina tidigare kunder på grund av konkurrensregler, men att de fått en bra start ändå. 

Hur tror ni att det kommer att vara att jobba ihop?
– Vi är väldigt olika men kompletterar varandra jättebra. Vi har jobbat ihop länge, känner varandra väl och har pratat om att alltid vara öppna och ärliga mot varandra, säger Charlotta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!