Anna Mellergård har sålt huset men blir kvar i stan

Region Kalmars litteraturutvecklare Anna Mellergård och hennes man Pekka Mellergård har sålt sin villa i Mariannelund, som de haft som övernattningsbostad. Det är ingen större dramatik bakom försäljningen, berättar hon.

Anna Mellergård, litteraturutvecklare i Region Kalmar, och hennes man Pekka Mellergård har sålt sin villa i Mariannelund.

Anna Mellergård, litteraturutvecklare i Region Kalmar, och hennes man Pekka Mellergård har sålt sin villa i Mariannelund.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström/arkiv

Mariannelund2024-03-29 18:00

Anna Mellergård säger att det inte är någon större dramatik bakom försäljningen av villan i Mariannelund.

– Jag jobbar ju fortfarande i Vimmerby och kommer att göra det ett antal år framöver hoppas jag. Men 2021 köpte vi Adelöv prästgård i Tranås där vi nu bor och jag kan sköta mycket av mitt regionala arbete digitalt, säger hon.

Huset i Vimmerby har hon och hennes man, Pekka Mellergård, som ibland arbetar på vårdcentralen i Mariannelund, använt som övernattningsbostad.

– Vi har haft en inneboende i huset och när hon flyttade så fick vi tanken att sälja. Vi har sålt till vår ekonomiska förening Stationskooperativ M.

Den ekonomiska föreningen kommer nu att hyra ut huset framförallt på sommaren. Med det stora intresset för Vimmerby som turistort finns förutsättningar. Men paret Mellergård kommer även framöver att använda det vid behov för övernattning.

– Allt rullar på som vanligt. Min man och jag kommer att använda huset i Mariannelund som övernattningslägenhet under ganska många år framöver, säger Anna Mellergård.

Just nu är det jobbmässigt mycket med regionsamverkan berättar kulturprofilen Anna Mellergård och det är flera projekt som pågår bland annat i Varberg, Lund och Kalmar.

– Så det spelar inte så stor roll var jag bor, berättar hon.

Villan på Bergsgatan i Mariannelund är byggd 1924 och har en boyta på 169 kvadratmeter. Priset blev 750 000 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!