Listas som ett av sju besöksmål i Sverige att besöka

Karlstorps mejeri söder om Mariannelund, lyfts fram bland sju platser i riket att besöka i sommar.

Anki Wall förverkligade en dröm med Karlstorps mejeri. Hon öppnade som sent som juli förra året. Nu är mejeriet omnämnt som ett av sju besöksmål i Sverige.

Anki Wall förverkligade en dröm med Karlstorps mejeri. Hon öppnade som sent som juli förra året. Nu är mejeriet omnämnt som ett av sju besöksmål i Sverige.

Foto: Ivonne Svahn

Mariannelund2020-06-10 20:00

Tidningen Elle har listat sju favoritplatser att besöka under sommarens semester i Sverige. En av verksamheterna som lyfts fram är Karlstorps gamla mejeri, söder om Mariannelund.

– Jag blev förvånad själv. Men man blir jättestolt och så klart även tacksam efter allt arbete man lagt ner, säger Anki Wall, som öppnade mejeriet den 4 juli förra året.

Går det driva en sådan här verksamhet på en så liten plats?

– Många ifrågasatte om folk verkligen skulle komma ut hit, men det har visat sig att folk verkar tycka det är roligt, säger hon.

Hur har året varit?

– Jag har inget att jämföra med för jag har inte haft öppet en säsong. Jag hade inga förväntningar alls mer än att jag kände att jag verkligen ville göra det här. Jag har försökt ha öppet hela året och det har fungerat väldigt bra och varit fantastiskt roligt, säger Anki Wall. 

Det är fem år sedan hon och hennes man Tomas Wall köpte det gamla kulturhuset. Makarna har renoverat mejeriet som idag innehåller en butiksdel med antika och nya möbler, inredningsdetaljer samt ett café. Här finns också en möbelverkstad. Båda är utbildade möbelkonservatorer.

Är ni färdiga?

– Det är bara början. Vi kommer hyra ut lägenheten på ovanvåningen nu och håller på och gör iordning utomhus. Bland annat ska det bli en boulebana, berättar hon.

Sedan tidigare är Anki och Tomas Wall även ägare till Bruzaholms stationshus och Karlstorps prästgård som de renoverat. Det förstnämnda räddade de från att rivas.

Karta: Karlstorp
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!