Man bet arrestvakter i fingret

När mannen från Mariannelund skulle sättas i arresten blev han våldsam och bet häktesvakterna. Nu åtalas han för en mängd brott.

En man skriven i mariannelund misstänks för flera brott.

En man skriven i mariannelund misstänks för flera brott.

Foto: Kenny Johansson

Mariannelund2018-09-05 22:00

Enligt åtalet trängde sig mannen, som är i 25-årsåldern, in i en kvinnas bostad på en ort i östra Eksjö kommun. Den misstänkte ska vid samma tillfälle ha hotat henne genom att på nära håll höja ett slagträ mot henne.

Mannen greps av polis och när han sedan skulle sättas i arresten på polishuset i Eksjö blev han våldsam och försökte ta sig ut. I samband med att dörren skulle stängas har mannen enligt åtalet bitit en häktesvakt i fingret, tagit tag och dragit i dennes krage och rivit häktesvakten.

En annan vakt ska enligt åtalet ha blivit biten i handen, riven på bröstet och dragen i håret så att hår lossnade.

En kort tid senare var mannen tillbaka på orten där det första brottet ska ha begåtts. Vid det tillfället ska han enligt åtalet ha ofredat en kvinna genom att upprepade gånger ha ryckt och dragit i ett dörrhandtag för att få henne att öppna.

Samma dag misstänks han ha krossat en ruta på samma adress.

Två dagar senare ska en man i Eksjö fått mottaga ett knytnävsslag av 25-åringen.

Mannen är också misstänkt för två fall av sexuellt ofredande i Jönköping, där han misstänks ha blottat sig för två kvinnor och kallat dem för horor. Mot en av dem ska han enligt åtalet också ha tryckt upp sitt kön.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om