Mariannelundssonen Filip Årets unga företagare i länet

I motiveringen lyfts att han ”bygger sitt eget varumärke samtidigt som han framgångsrikt vårdar såväl teamet som sponsorerna och nästa generation inom sin sport”.

Filip Hjelmland vann Företagarnas utmärkelse som årets Unga företagare i Jönköpings län. "En ära", säger Hjelmstad. Här syns hans bredvid årets Företagare i Jönköpings län, Peter Hellgren.

Filip Hjelmland vann Företagarnas utmärkelse som årets Unga företagare i Jönköpings län. "En ära", säger Hjelmstad. Här syns hans bredvid årets Företagare i Jönköpings län, Peter Hellgren.

Foto: Stefan Lundin/privat

Mariannelund2020-08-27 14:00

– Det är jätteroligt att få en sån utmärkelse, att de tycker att jag gör ett bra jobb och att man får vara en förebild för andra unga företagare, säger Filip Hjelmland, den 21-årige speedwayföraren från Mariannelund som är inne på sitt 15:e år som förare.

Varför tror du att just du fick priset?

– För att jag är driven och jobbar hårt med att vårda mina sponsorer. Sen bygger jag småhojar och jobbar för att unga ska kunna satsa på speedway. Det är jätteroligt att bli uppmärksammad för det jobb man gör, säger han.

Från vinsten av Årets Unga Företagare i Jönköpings län blir hans nästa stopp Polen. Trots framgångar som SM-guld och EM-silver, med säsonger fyllda av resor, är Mariannelund fortfarande hans bas.

– Jag sköter allt från Mariannelund. Det är just att kunna sätta en liten ort på kartan som är så roligt, att få marknadsföra orten man kommer ifrån.

Var priset väntat?

– Nej, jag var ju nominerad men att vinna var inget jag hade tänkt mig. Det var mest roligt och lärorikt att träffa andra entreprenörer och egensinnade personer som brinner för sin sak, och kunna utbyta erfarenheter och idéer, berättar han.

Det är föreningen Företagarna som delar ut priset länsvis, och Filip går direkt till riksfinalen i Stockholm den 11 oktober. Hur han ska fira har han inte bestämt än. 

– Just nu är det mycket planering inför Polen och resten av säsongen. Livet rullar på som vanligt, fira får jag väl göra när jag blir äldre, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!